Catalunya Diari

La pluja obliga a suspendre els Tres Tombs de Sant Antoni a Lleida

La pluja obliga a suspendre els Tres Tombs de Sant Antoni a Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaL’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb diversos regidors de la Paeria, ha celebrat la festa amb els membres de l’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos, organitzadora dels actes de la festivitat de Sant Antoni Abat. L’alcalde ha destacat el que aquest dia representa per a la pagesia i per a tot el territori, i especialment per a Lleida, i que la vinculació al món agrari forma part de la personalitat lleidatana. L’alcalde ha afegit que tot i que la pluja ha aigualit la celebració de la desfilada dels Tres Tombs, és beneficiosa per a l’agricultura. Tall de veu Àngel Ros

L’esmorzar, patrocinat per Supermercats Plus i Qêviris, ha preparat més de 30 quilos de llonganissa i més de deu de botifarra negra, amb els corresponents panets. La Cooperativa és el punt de trobada de les carrosses i dels diferents elements que participen en la desfilada, que finalment no han pogut sortir. En aquesta 73 edició de Sant Antoni Abat a Lleida hi havia prevista la participació de sis carrosses, quatre carros i una vintena de cavalls.

Davant la situació meteorològica s’ha decidit suspendre la sortida de carrosses, carros i cavalleries. Però s’ha fet igualment el concurs de carrosses, amb la participació dels Amics del Mercat, l’Ampa Creu del Batlle, els Amics de Serrallonga, l’AV Butsènit i l’AV Torres de Sanui. Com sempre, no hi ha faltat l’humor i les reivindicacions del sector agrari. També s’ha fet la missa en honor a Sant Antoni a l'església de la Puríssima Sang, oficiada pel Superior dels Jesuïtes, Ramon Ribas, que ha comptat amb la presència del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí. La cerimònia ha acabat amb la benedicció d’aliments a l’interior de l’església.

La festa continuarà a la nit amb un sopar de germanor, amb el lliurament de premis dels concursos que s’han fet aquests dies, i el ball de fi de festa, que posarà punt i final al programa d’activitats. Diumenge passat ja es va fer la tirada de bitlles entre les partides de l’Horta i el concurs de pastissos i dimarts la conferència “Els aliments per què es fan malbé?”, a càrrec del professor de la Universitat de Lleida, Estanislau Fons. A més, ahir es va fer la missa en honor a Sant Antoni Abad i la benedicció d’animals de companyia, amb la venda de ciris i pans beneïts.

L’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos, segons el seu president Marc Vives, pretén donar continuïtat a aquesta tradicional celebració que s’ha organitzat durant 73 anys a la ciutat per part de la societat civil lleidatana. La Paera dóna suport a aquesta celebració en la qual també hi col·laboren la congregació de la Puríssima Sang i el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, entre altres.


Comentaris

envia el comentari