Catalunya Diari

La processó del Sant Enterrament desfila pels carrers de Lleida

La processó del Sant Enterrament desfila pels carrers de Lleida| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

Lleida ha acollit aquest Divendres Sant la processó solemne i penitencial del Sant Enterrament. Els lleidatans han sortit al carrer per veure desfilar els diferents passos que representen la Passió i la Mort de Crist. Un miler de persones, amb 130 armats i una quinzena de passos, han desfilat en la processó.

Com és tradicional, els Armats de la Sang han obert camí a la quinzena de passos i creus. El primer ha estat el de l'Oració Horta, de la confraria dels Pagesos i li han seguit el pas de la Flagel·lació, de la confraria de la Mercè Pares Mercedaris; el pas de l'Ecce Homo, de la confraria del Centre Gallec; el pas del Cirineu, de la confraria d'Els Franciscans; el pas del Natzarè, de la confraria del Natzarè de la Mariola; el pas Ecce Filius Tuus, de la confraria de la Casa d'Aragó; el pas del Crist dels Portants de Sant Llorenç; el pas del Crist de la Sang, dels congregants de la Puríssima Sang; el pas del Crist de l'Agonia, de la confraria del Crist de l'Agonia; la Mare de Déu del Rocío de la Casa d'Andalusia de Lleida; el pas de la Pietat, de la confraria de l'Associació de Veïns de Jaume I el Conqueridor, i el pas del Descendiment, de la confraria de la Sagrada Família i Sant Cristòfol. La processó la tanquen el pas del Crist jacent, de l'Associació de Portants del Crist jacent, i el pas de la Soledat, de la Congregació de la Puríssima Sang.

El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit amb el bisbe de Lleida, Joan Piris, la processó del Sant Enterrament, que organitza la Congregació de la Puríssima Sang, i que té com a imatges més representatives el Crist Jacent i el tabernacle de la Mare de Déu de la Soledat, que tanquen el seguici. El prior de la congregació, Ángel Simó, ha explicat que un miler de persones participa en la processó, precedida per l’esquadra romana, formada per uns 130 armats.

Diversos regidors de la Paeria i autoritats locals també hi han assistit; una processó que enguany ha modificat el recorregut. Ha sortit a les 21.00 hores de l'església de la Sang i ha passat pel carrer Sant Antoni, l'avinguda Catalunya, els carrers Lluís Companys, Unió, Templers, Acadèmia i Alcalde Costa per acabar al punt de sortida, a l'església de la Puríssima Sang.

Al matí diferents parròquies han fet els Viacrucis, entre les quals destaca el que surt de la parròquia de Sant Martí i arriba a la Seu Vella. Per la tarda s’ha fet la passada dels Armats de la Sang i l’Ofici de la Passió del Senyor a la Catedral Nova. A més, l’Agrupació teatral Toar ha representat a la parròquia de nostra Senyora del Carme 'la Passió de Lleida'.Pel que fa al programa d’actes de la Setmana Santa a Lleida, preveu aquest dissabte la processó al Centre Penitenciari de Ponent des de la Parròquia de Mare de Déu de la Mercè, organitzada per la mateixa parròquia a les 10.00 hores, i la Solemne Vetlla Pasqual a la Catedral Nova, a les 23.00 hores. Diumenge, també a la Catedral, es farà a les 12.00 hores la Missa de Resurrecció, amb el posterior concert de la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, i a les 20.00 hores, la parròquia de la Mercè de Lleida representarà La Passió.Comentaris

envia el comentari