Catalunya Diari

La producció mexicana 'Güeros' guanya el premi al millor llargmetratge de la Mostra de Cinema

La producció mexicana 'Güeros' guanya el premi al millor llargmetratge de la Mostra de Cinema| Redacció - Fotografia: www.punto-cine.com

 

La pel·lícula mexicana 'Güeros' ha guanyat el premi al millor llargmetratge de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya celebrada a Lleida "per la originalitat de la proposta i per haver usat unes tècniques d'imatge molt avantguardistes", segons els membres del jurat. 

El premi al millor actor ha estat per Óscar Jaenada per Cantinflas (Mèxic) i el de millor actriu per Alina Rodríguez per 'Conducta' (Cuba). La pel·lícula cubana, dirigida per Ernesto Daranas, també ha rebut una menció d'Honor. El jurat també ha guardonat 'Marmato' (EEUU-Colòmbia) com a millor documental i 'Os meninos do Rio' (Espanya-Portugal) com a millor curtmetratge.
 
La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida, ha complert enguany 21 anys amb una programació de gran qualitat amb més d’una seixantena de produccions audiovisuals provinents de 15 països diferents, entre llargmetratges, curts, documentals i altres sessions, que inclouen set òperes primes i nou estrenes a Espanya.
 
La Seu Vella s’estrena aquest divendres al vespre com a espai de cloenda de la Mostra de Cinema, on tindrà lloc l’entrega de guardons. La tinenta d’alcalde i regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, participarà en l’acte de cloenda.


Comentaris

envia el comentari