Catalunya Diari

La simbologia dels colors de les roses de Sant Jordi

Segons la tonalitat de la rosa, es poden expressar diversos sentiments, com l’amor, l’amistat o l’enyorança
Parada de roses amb una gran varietat de colors. | ACN

Els colors són molt importants en tots els àmbits de la societat, i inclús en el dia a dia per transmetre sensacions, emocions, o estats d'ànim. Però també tenen un valor simbòlic i de gran rellevància si es mostren a través de les flors de colors. Ara que Sant Jordi ja està aquí, és un bon moment per regalar roses amb els colors escollits segons si es vol expressar amor, amistat o enyorança, per exemple. La propietària de la floristeria vigatana Aràlia Flors, la Núria Juncosa, explica al diari ‘Ara’: «Molta gent em pregunta pel significat dels colors de les roses. No només per Sant Jordi, sinó durant tot l’any, i pel color de les altres flors».

Però en concret les roses, ja des de l’antiguitat, són símbol d’amor i bellesa. «És la flor més venuda durant tot l’any. Té presència en molts moments importants de la nostra vida, com en el naixement o en la mort», assegura Juncosa. En relació a la simbologia dels colors de les roses, es pot escollir una tonalitat o una altra per regalar segons la persona i encertar amb els sentiments que es volen plasmar amb aquest gest. Tot i que la rosa vermella és la més tradicional i regalada des de fa molts anys, concretament en més del 90% dels casos, actualment també hi ha altres opcions que poden sorprendre el destinatari i tenir un fort significat segons el color.

 

—Una rosa blanca és símbol d'innocència: Les roses blanques també son símbol de puresa, i és per aquest motiu que moltes núvies les escullen. Si es regala a la parella, s'expressa un futur sòlid al seu costat. També se sol regalar de pares a fills o entre amics, o a algú amb qui es manté una relació més espiritual. Inclús per començar de nou una relació de manera més sincera.

La rosa vermella continua sent la més venuda per Sant Jordi. | Laia Solanellas

 

—Una rosa vermella simbolitza passió. La més tradicional de la festa de Sant Jordi. S'associa a l'amor romàntic i per aquest motiu, és ideal per a parelles enamorades. És el símbol per excel·lència de la passió, la sexualitat i l'erotisme. Però també és idoni per mostrar respecte.

—Una rosa groga com a símbol de l'amistat. Aquest color té significats molt contrastats. Per una banda significa optimisme i amistat, perfecta per regalar a un amic o amiga amb qui es vol fer un pas més important. A més, si es regala a la família o a un amic malalt, es transmet bona energia i salut. Però per als més supersticiosos, una rosa groga simbolitza gelosia, mentida o traïció.

 

—Una rosa taronja representa creativitat. És la millor per regalar als amics, perquè simbolitza festa, diversió, energia positivo. Però en estar entre el vermell i groc, també podria expressar ganes d'anar més enllà en una relació. Per aquest motiu, és ideal per regalar a les parelles que van començar a ser amics. També es pot regalar una rosa taronja a algú que està passant un mal moment, ja que aquest color ajuda a millor l'estat d'ànim i estimula la creativitat.

 

—Una rosa de color rosa per demostrar admiració. També demostra que no hi ha maldat en les intencions de la persona, o confiança. Si la rosa és color rosa suau, simbolitza simpatia i admiració, però també pot expressar melancolia, per la qual cosa, converteix la rosa d'aquest color en la millor opció per regalar algú a qui es troba a faltar.

 

—Una rosa blava per aportar calma. Són ideals per regalar a les persones que passen per un moment de la seva vida on regna l’estrès o que ha de prendre decisions importants. 

 

—Una rosa de color negre simbolitza tristesa, silenci, separació. 

 

—Una rosa de color gris per mostrar indecisió i avorriment. Comentaris

envia el comentari