Catalunya Diari

La sortida del pregó anuncia oficialment l’inici de la Festa Major de Lleida

La sortida del pregó anuncia oficialment l’inici de la Festa Major de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Ban de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, convidant tots els ciutadans i ciutadanes a gaudir de la Festa Major i la tradicional tronada han donat aquest dijous el tret de sortida als actes oficials de la Festa Major de Lleida 2014, que se celebraran fins el proper dia 12 de maig en honor al seu patró, Sant Anastasi. 

La Plaça de la Paeria s’ha omplert de gom a gom de ciutadans i ciutadanes que no s’han volgut perdre la lectura del ban de l'alcalde i l’anunci sonor en forma de tronada de petards i el cercavila amb els elements del Seguici de la Festa: Heralds i Signífers amb el Penó, els Gegants, els Capgrossos, les Trampes i Lo Marraco. La cercavila ha estat amenitzada amb el Ball de Bastons del Centre Cultural Lleidatà de Dansaires, La Moixiganga, els Bastoners del Pla de l’Aigua, i el Ball dels Cavallets.
 
Després del pregó i la tronada s’ha iniciat el cercavila a la plaça Paeria, per recórrer el Carrer Major, la Plaça de la Catedral, Carrer Vila de Foix, Avinguda Blondel, Carrer Cavallers, Carrer Major i plaça Paeria. De nou, a la plaça Paeria, tots els balls faran una passada de lluïment i, un cop acabat l’acte, els Gegants entraran al Palau de la Paeria, on romandran exposats durant els dies de Festa Major.


Comentaris

envia el comentari