Catalunya Diari

La temporada sardanista s'inicia diumenge a Almacelles

La temporada sardanista s'inicia diumenge a Almacelles| Redacció - Fotografia: Marc Rovira (Sardalleida.org) (Arxiu)

 
A les 12.00 del migdia, tant les colles participants com la cobla Jovenívola d'Agramunt estaran a punt per poder donar aquest tret de sortida a nou mesos (sense comptar les aturades) de concursos arreu de la província. Almacelles serà també escenari de la presentació d'una nova colla infantil, que compleix les expectatives de l'ACSTELL de potenciar el sardanisme de base per assegurar la continuïtat de les colles en un futur.


 


Homenatge a Josep Capell
El primer concurs de la temporada però, tindrà un al·licient important. Almacelles inaugurarà el Centre Cívic Casa Clara, un edifici del segle XVIII que s'ha restaurat com a seu d'associacions i ens culturals de la vila. Dins d'aquest edifici, hi haurà un espai dedicat al mestre Josep Capell i Hernàndez, músic i compositor, i autor de diverses sardanes que va néixer a Almacelles fa cent anys. L'espai servirà per donar a conèixer la vida i l'obra de Josep Capell, trobar instruments del músic, alguns objectes personals i visionar un audiovisual on s'explica la seva trajectòria. D'aquesta manera, Almacelles ha volgut homenatjar Capell l'any de celebració del centenari del seu naixement.
 
Els tres fills del músic (Josep, Joan i Rosa Maria Capell), el delegat del Govern, Ramon Farré, l'alcalde de la vila, Josep Ibarz, i el president de l'Associació d'Amics de la Sardana d'Almacelles, Josep M. Roset, seran presents a l'acte, el qual precedirà una petita exhibició de sardanes per part de les colles infantils.


Comentaris

envia el comentari