Catalunya Diari

La tercera edició de la festa Posa't la Gorra, diumenge a la Seu Vella de Lleida

La tercera edició de la festa Posa't la Gorra, diumenge a la Seu Vella de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Un total de vint tallers de caràcter esportiu, repartits pel recinte del Turó de la Seu Vella perquè puguin gaudir els nens i nenes de Lleida, i dos escenaris amb actuacions, un a l’interior del temple i l’altre a la Canonja, són les principals activitats programades amb motiu de la tercera Festa del Posa't la Gorra, la festa solidària amb els nens que pateixen càncer, que se celebrarà el pròxim 28 de febrer, de 10.00 a 14.00 hores, al recinte monumental.

Afanoc, l’entitat organitzadora de la festa, ha estat l'encarregada de presentar la tercera edició del certamen, en un acte al qual hi han assistit la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, i l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ibarz, ja que la Paeria, a més a més de patrocinador, aporta el Parc Infantil d’Educació Vial de la Guàrdia Urbana, com un dels tallers.
 
El fet de triar una escola com a lloc per donar a conèixer les activitats d’enguany és una forma de reconèixer la implicació dels centres educatius en la festa, ja que l’any passat, 80 col·legis van col·laborar en l’activitat 'La Gorra dels Desitjos', aportant 12.000 gorres de paper, confeccionades pels alumnes, on aquests havien inscrit una frase adreçada a nens que patien la malaltia.
 
Per aquesta edició, Afanoc ha proposat una altra activitat a les escoles que es vulguin involucrar, que s’ha nomenat 'Xucli esport'. Consisteix a fer un punt de llibre, amb els quals es farà una tria per muntar una exposició, reservant la resta per a repartir a aquelles persones que assisteixin a la festa.
 
Els organitzadors aspiren a repetir la xifra de 6.000 participants, que hauran de comprar i dur la gorra 'M’agrada', dissenyada per Rosa Capdevila, que val 7 euros, per poder accedir a la festa. Aquesta és lliure per als menors de 3 anys. L’entrada dóna dret a un sorteig, entre els quals hi haurà un regal d’Àlex Márquez, l’excampió mundial de motociclista en 125cc, que ha confirmat l’assistència.
 
Enguany les activitats tindran un caràcter merament esportiu. Se n’han previst una vintena, que estaran repartides pel recinte monumental de la Seu Vella, a més a més de dos escenaris amb espectacles. El central, dins del temple, en el qual hi haurà diferents actuacions i on un grup de nens amb la malaltia farà la lectura del manifest; i el de la Canonja, dedicat als més menuts, amb màgia i contacontes. Conduiran aquests espais com a presentadores, la triatleta Eva Ledesma i la patinadora artística Mònica Gimeno.


Comentaris

envia el comentari