Catalunya Diari

La velocitat, la trajectòria o el temps, a través d'imatges

La velocitat, la trajectòria o el temps, a través d'imatges| Redacció - Fotografia: Missatges/Mariona Genís

 

La Sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs acull fins al proper 11 de setembre l'exposició 'Globs, Ciència Atzarosa', de Jaume Lladó. L'horari per visitar la mostra és de dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores; els dissabtes i festius, d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores; i els diumenge, d'11.00 a 14.00 hores.

En aquesta exposició es poden visualitzar un conjunt de dotze imatges de gran format que enregistren com la col·lisió de diferents fluids recreen figures atzaroses en les quals química i fotografia, ciència i art es donen la mà. La mostra inclou una breu presentació de l'artista, el concepte del seu treball fotogràfic i un espai reservat a com és el procés de captació d'aquestes fotografies fruit d'un minuciós procés tècnic i científic.
 
 
"Hi ha una bellesa que, tot i subjecta a la fèrria tirania de la física, per un instant dansa lliure, espontània i capritxosa, efímera i irrepetible. Capturar-la no és qüestió de sort", expliquen els responsables de la mostra en el catàleg de l'exposició. 
 
Per l'artista, "Globs està gestat entre provetes, fluids químics, productes d'ús quotidià i injectors". Una mostra en la que Lladós presenta al públic el seu projecte fotogràfic més personal. Amb el seu objectiu, captura magnituds com la velocitat [v], la densitat [p], la trajectòria [rx, ry, rz] o el temps [t]. Impactes que revelen un bell univers poblat per éssers, fins ara, desconeguts per l'ull humà.
 
Empresari i propietari d'Agroferti (Fertilitzants Líquids), Lladós (Alcoletge, 1963) diu que "fa fotos des de sempre", tot i que no és fins al 2005 quan comença els seus estudis audiovisuals al Centre Toni Prim de Lleida; realitzant posteriorment diversos cursos i màsters amb Genaro Massot, Aclam, Studio Lightroom o Casanova foto.
 
'Globs' neix el 2013 –coincidint amb el que l'artista defineix com un moment de "foscor creativa"– durant un treball de recerca al laboratori d'Agroferti. És llavors quan Lladós repara per primer cop a les capritxoses formes de les mescles i, entre el 2013 i el 2014, captura més de 114.600 instantànies. Un extens arxiu, seleccionat i editat durant tres anys, i que el 2016 ens ofereix aquest "petit aperitiu".


Comentaris

envia el comentari