Catalunya Diari

La XII Feria de Abril de Lleida encén els llums de la festa

La XII Feria de Abril de Lleida encén els llums de la festa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Els Camps Elisis de Lleida han acollit aquest divendres al vespre el tret de sortida de la 13a Feria de Abril de la ciutat, amb la tradicional encesa de llums, que il·luminaran el recinte firal durant tot el cap de setmana.

El certamen, organitzat per la Casa d’Andalucía, presenta enguany un programa complet d’activitats on destaquen especialment el dinar de Germandat de l’1 de maig, el recital de cobla espanyola amb Maribel Muñoz i les actuacions dels grups de Ball de la Casa d’Andalucia: ‘Blanca Paloma’, ‘Embrujo’,’Azabache’, ‘Albaicín’, ‘Granados’ i ‘Albéniz’. També estan previstes les actuacions del grup de cant ‘Porque semos Asina’ i ‘Antonio el Colorín’, el dissabte, i el Coro Rociero ‘Romeo y Jara’, el divendres.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el president de la Casa d’Andalucia, Jordi Solana, han estat els encarregats de donar el tret de sortida. El paer en cap ha manifestat que era un orgull per Lleida tenir una fira d’abril, com també és un orgull per la societat civil catalana tenir cases regionals, on a Lleida són especialment representatives. “A la nostra ciutat és difícil pensar en actes culturals o de tipus associatiu sense pensar en els grups veïnals o regionals”, ha afirmat durant l’acte d’inauguració de la Feria d’Abril. I ha afegit: “La ciutat de Lleida compta amb un teixit associatiu de més de 800 entitats, però representatives d’estar cada dia al carrer organitzant actes i vida social, és a dir, generant relacions personals, que permeten assegurar la convivència, llavors ens hem de centrar només en les d’àmbit cultural, artístic, veïnal i regional”.
 
L’alcalde s'ha mostrat molt satisfet d'aquesta celebració, que enceta el maig festiu de Lleida, i ha animat a tota la ciutadania a sortir al carrer i a trametre arreu la important producció artística i cultural de la ciutat.
 
A l’acte d’inauguració de l’encesa de llums hi ha assistit un bon nombre de regidors –Montse Mínguez, Joan Gómez, Antoni Postius, Ángeles Ribes, Carles Vega, Núria Marín, Josep Maria Baiget, Dolors López i Joan Vilella- així com el diputat provincial Paco Cerdà i el president de la Federació de Cases Regionals de Lleida, Cosme García.


Comentaris

envia el comentari