Catalunya Diari

L’aeroport de Lleida-Alguaire acollirà l’OctObert Airfest

L’aeroport de Lleida-Alguaire acollirà l’OctObert Airfest| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaEl programa del festival aeri inclou, durant el matí, globus aerostàtics, exhibició de velers, desfilada d’avions ultralleugers, passades d’aviació general, desfilada d’aeronaus històriques, demostracions d’intervencions de rescat i de llançaments d’aigua dels Bombers de la Generalitat, exhibició de la Unitat de Mitjans Aeris dels Mossos d’Esquadra i sessions d’aeromodelisme. Per a la tarda, a partir de les 14.00 hores, estan previstes noves desfilades d’avions ultralleugers, d’aviació general i d’aeronaus històriques. Els assistents al festival aeri també podran conèixer un prototip d’avió amfibi no tripulat que està desenvolupant l’empresa Singular Aircraft, que aquests dies participa a la Fira de Sant Miquel.

Durant tota la jornada hi haurà portes obertes a la costat aire de l’aeroport, la qual cosa permetrà als visitants veure de prop els aparells participants. L’entrada al recinte aeroportuari serà lliure. L’aparcament, habilitat per a l’ocasió al costat del pàrquing habitual de l’aeroport, serà de pagament, amb un cost de 5 euros per vehicle.

La iniciativa ha estat endegada per la Taula Estratègica d’impuls de l’aeroport de Lleida-Alguaire, juntament amb altres entitats vinculades al món de l’aviació de les terres de Lleida. Hi col·laboren la Federació Aèria Catalana, Fira de Lleida, San Miguel, Air Nostrum, RS Aviation Training, Escola de Vol La Serra, Singular Aircraft, el Gremi de Forners de Lleida, Mira Imagen SL i Joan Roig, els Bombers de la Generalitat i les forces i cossos de seguretat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha assistit a la presentació d’aquest nou esdeveniment, ha destacat que "aquest festival vol recuperar la tradició d’exhibicions aèries que es feien a l’aeròdrom d’Alfés durant els anys 80, però també recordant que Lleida va ser pionera en festivals aeris ja al 1911 i durant els anys 20, 30 i 50".


Sorteig de 16 vols a Palma de Mallorca


Les persones que el 5 d’octubre tinguin la intenció de presenciar el festival a Alguaire poden participar en el sorteig de diversos vols d’anada i tornada a Palma de Mallorca que posa a disposició Air Nostrum.
D’una banda, els visitants de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida poden omplir la seva butlleta en l’estand d’Aeroports de Catalunya per prendre part del sorteig de dos packs de dos vols. Es donaran a conèixer els guanyadors en el transcurs del festival aeri, a les 14.00 hores. D’una altra, el tiquet de l’aparcament donarà opció a omplir una butlleta per al sorteig de sis packs de dos vols. En aquest cas, el sorteig s’efectuarà a les 17.00 hores. Per tant, en total seran sortejats 16 vols d’anada i tornada a Palma de Mallorca.

Comentaris

envia el comentari