Catalunya Diari

L’Ajuntament de Lleida inicia els actes de l’11 de setembre amb el repartiment de senyeres

L’Ajuntament de Lleida inicia els actes de l’11 de setembre amb el repartiment de senyeres| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de la tinenta d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha lliurat aquest matí les primeres senyeres. Ros ha fet una crida als lleidatans i lleidatanes a que "posin la senyera a les cases com a símbol d’ estima pel país i per trametre a l’exterior que és la nostra Diada Nacional".
 
D’altra banda, el paer en cap ha explicat que dijous van rebre la petició oficial per part de l’Assemblea Nacional Catalana per a que la Seu Vella realitzi un repic de campanes el dia 11 de setembre a les 17.15 hores i que el consorci del Turó de la Seu Vella, presidit pel Conseller de Cultura Ferran Mascarell i l’alcalde, l’ha autoritzat. 
 
Els actes de la Diada

Els actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida continuaran el proper dilluns 9 de setembre amb la conferència 'Catalunya: present i futur', a càrrec de Marina Geli, metgessa i diputada del PSC al Parlament de Catalunya. L’acte central de la Diada a Lleida tindrà lloc l’11 de setembre davant del Pont llevadís de la Seu Vella, a les 11.00 hores, amb l’ofrena institucional de l’Ajuntament i el pregó a càrrec de l’escriptora Rosa Fabregat. La interpretació musical d’aquest acte central de la Diada correrà a càrrec de la Coral Sícoris i a les 19.00 hores, la Banda Municipal de Música oferirà el concert de l’Onze de Setembre a la plaça de la Paeria. Així mateix, durant la Diada, entre les 09.00 i les 11.00 hores, les institucions que ho desitgin podran fer les ofrenes al Roser i a la Seu Vella.


Comentaris

envia el comentari