Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida retira la subvenció de la rua de Carnestoltes

L'Ajuntament de Lleida retira la subvenció de la rua de Carnestoltes| Laura Biela - Fotografia: Ajuntament de Lleida

  Molts dels participants que van assistir aquest dimecres a la reunió de presentació del Carnestoltes 2013 es van quedar sorpresos amb la notícia, ja que tots ells esperaven que l'Ajuntament el hi donés un mínim de diners. En aquest sentit, la regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, va explicar que des de l'Ajuntament "han decidit treure aquesta subvenció, però s'han mantingut els actes programats per aquests dies". Així mateix, va recordar als allí presents que 300 euros (quantia aproximada del que rebia cada carrossa participant) "no feia decidir si una comparsa es tirava endavant o no".
 
Un dels assistents va respondre a la regidora afirmant que 300 euros no ho són tot, "però sí ajuden a poder sufragar les despeses que suposa muntar una carrossa. En el nostre cas, amb aquesta subvenció no pagàvem ni l'equip de música, però ens anaven molt bé".
És per aquest motiu, que després de que la majoria de assistents 'veterans' que van acudir a la reunió es queixessin de l'eliminació de la subvenció, un d'ells va proposar fer un concurs a la millor carrossa, "amb premis simbòlics. Es podrien entregar tres premis, de 300, 200 i 100 euros". Al respecte, Parra va indicar que tot i que és una mica tard per fer modificacions, valorarien la proposta.
 
On sí es mantindrà la subvenció igual que l’any passat serà a la cursa de llits, programada pel dia 10 de febrer al matí.
 
Noves normes de seguretat
L'Ajuntament de Lleida ha fixat per aquesta rua de Carnestoltes, que es celebrarà el dia 9 de febrer, dos normes noves, que són: “Queda prohibit que a la cabina del vehicle tractor de la carrossa hi vagi cap altra persona diferent al conductor. El conductor és el responsable directe de la seguretat de les persones que hi transporta i de la seva atenció a la conducció hi depèn també la del públic més proper al pas del vehicle. No hi pot haver res ni ningú que el distragui ni dedicar-se a cap altra feina, com llençar confeti o caramels”. 
 
Per altra banda, “s'exigeix a les comparses participants que destinin, degudament identificades amb armilles reflectants, a dos persones per eix de rodes del remolc (una a cada banda), pendents de que ningú s'aproximi al pas de la roda de la carrossa. Si aquestes persones estan pendents de la seva funció, al circular les carrosses a pas de persones, tenen capacitat de maniobra per reaccionar si algun menor es situa en zona de perill.Comentaris

envia el comentari