Catalunya Diari

L'Animac de Lleida s'inclou a la llista de festivals que exerceixen de filtre per optar als Goya

L'Animac de Lleida s'inclou a la llista de festivals que exerceixen de filtre per optar als Goya| ACN - Fotografia: Ajuntament de Lleida (Arxiu)

 

L'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas ha triat l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Lleida, com un dels festivals que exerceixen de filtre per optar als premis Goya 2017 en l'apartat de Millor Curtmetratge d'Animació. Segons informa la Paeria, això significa que haver estat seleccionat en la Secció Oficial o haver rebut el Premi del Públic a Lleida autoritza a presentar-se en aquesta categoria dels guardons més prestigiosos de cinema de l'Estat espanyol.

Els organitzadors dels Goya ho han fet públic aquesta setmana en anunciar les novetats incloses en les bases i requisits per poder participar en el procés de preselecció i optar als Premis de la propera 31a edició. Una de les novetats més destacades és el requisit que els curtmetratges documentals i d'animació hauran d'haver estat premiats per almenys un festival de la llista de festivals i concursos assenyalats per l'Acadèmia, així com ésser seleccionats en Secció Oficial per almenys tres d'ells.
 
En aquest nou llistat de festivals i mostres preseleccionadores que donen passaport per poder presentar-se als Goya, es troba l'Animac, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 2 al 5 de març de 2017.
 
L'Animac és un dels 33 festivals/mostres d'animació que exerceixen com a filtre qualificador dels treballs que es vulguin presentar a la convocatòria Millor curtmetratge d'animació, tant per haver estat seleccionat en la Secció Oficial (Curts 1, Curts 2, Curts 3 i Curts 4), com per haver guanyat el Premi del Públic, escollit a votació popular durant la Mostra. El fet d'haver estat seleccionat per almenys un festival internacional que no se celebri a l'Estat espanyol també autoritza la inscripció en aquest apartat.
 
Segons la Paeria, amb aquesta notícia, l'Animac es confirma com un referent en el sector del cinema d'animació i rep un nou reconeixement a la qualitat de la seva programació. Aquesta novetat suposa un incentiu més a l'hora de presentar pel·lícules al procés d'inscripció per a l'edició del 2017, convocatòria iniciada el passat 6 de juny, i que romandrà oberta fins al proper 31 d'octubre de 2016.
 
La tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha assenyalat que aquesta designació com a festival preseleccionador per optar als Goya és una gran notícia per Lleida. I ha afegit: "Des de l'Ajuntament de Lleida sempre hem defensat que Animac era una activitat molt potent per la nostra ciutat i aquest reconeixement ens dóna la raó".. Parra ha afirmat que la prova que la Paeria sempre ha apostat per Animac ho demostra el fet que sigui l'únic festival d'animació de l'Estat espanyol.


Comentaris

envia el comentari