Catalunya Diari

L'Animac oferirà per primera vegada projeccions per a infants d'entre 0 i 3 anys

L'Animac oferirà per primera vegada projeccions per a infants d'entre 0 i 3 anys| ACN - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La 20a edició de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 25 al 28 de febrer, oferirà per primera vegada projeccions per a infants d'entre 0 i 3 anys amb la secció Short&Sweet. 

Una altra de les novetats d'enguany és que es podran comprar entrades anticipades a preus reduïts a través de la pàgina web de l'Animac entre l'1 i el 21 de febrer. A partir del 25 de febrer les entrades es podran adquirir a les taquilles Animac a la Llotja i al CaixaForum Lleida.
 
La programació de la Mostra, sota el lema 'Futurs Femenins', incorpora professionals d'àmbit internacional, com la realitzadora portuguesa Regina Pessoa (convidada especial); el cocreador i la directora de producció de la sèrie 'Chico Ostra', Fabien Limousin i Violette Teyssier respectivament; Shamik Majumdar, de The Whalt Disney Company, o Yolanda Alonso, de Cartoon Media, entre d'altres.
 
Segons ha informat l'organització, una novetat d'enguany és la secció Short&Sweet, dedicada a una franja d'edat d'infants entre 0 i 3 anys, amb acurades imatges i sons, de durada reduïda perquè els més petits també puguin gaudir de l'Animac. A més, continua la secció Petit Animac i les Sessions Escolars que enguany baten record de visites amb més de 8.500 nens i nenes. Petit Animac és un aparador per a l'animació no comercial i busca el desenvolupament de la imaginació i dels valors amb peces com el llargmetratge 'Tout en haut du monde' (Al sostre del món), de Rémi Chayé, estrena en primícia a l'estat espanyol.
 
La Mostra, organitzada per l'Ajuntament de Lleida, prepara quatre jornades intenses de projeccions, conferències, tallers i altres activitats especials que tindran lloc a les seus habituals del festival: la Llotja, el CaixaForum Lleida, i l'espai Magical Media, Centre de Producció Audiovisual, on s'hi fan tallers educatius. La programació de la mostra ha incorporat la presència de professionals, referents en el món de l'animació, que exposaran les seves experiències i obres.
 
El talent femení, protagonista
L'Animac ha centrat la programació d'enguany en el talent femení. La Mostra vol celebrar la presència cada cop més important de la dona en el món de l'animació i, alhora, posar de manifest els camps en els quals queda recorregut per fer. Per aquest motiu, la convidada especial d'enguany és Regina Pessoa. La realitzadora portuguesa és una de les autores claus de la nova animació independent. Formada en l'entorn de les Belles Arts i la il·lustració, és autora de la trilogia sobre la infantesa que inclou els premiats films 'A noite',' Tragic Story with Happy Ending' i 'Kali the Little Vampire' creats amb tècniques a cavall entre l'animació i el gravat.
 
Pel que fa a les realitzadores convidades a Animac 2016 es comptarà amb Anca Damian, autora romanesa i directora del llargmetratge 'Magic Mountai'n, i amb l'autora belga An Vrombaut, creadora de la sèrie infantil anglofrancesa (emesa per TV3) 'Carrer del zoo, 64', una de les sèries europees més venudes de tots els temps.
 
Entre els professionals que s'han afegit a la 20a edició, hi ha Fabien Limousin, cocreador de la sèrie 'Chico Ostra' i la seva 'line producer' Violette Teysler. Oferiran una conferència tractant el procés creatiu i de producció d'una de les millors sèries de recent creació, emesa a Disney XD. 'Chico Ostra' és una producció de Je Suis Bien Content, productora francesa independent, reconeguda i innovadora, fundada l'any 1996. Ha estat responsable de llargmetratges guardonats als festivals de Cannes i Annecy com ara 'Persépolis' (Vincent Paronnaud i Marjane Satrapi; Premi del Jurat a Cannes 2007), 'Avril et le Mondre Truqué' (Christian Desmares, Franck Ekinci, Premi Cristal Annecy 2015) i de més d'una vintena d'altres curtmetratges d'autor i creatives sèries de TV.
 
Activitats a l'aula hospitalària de l'Arnau de Vilanova
L'Animac reforça una vegada més la seva vocació pedagògica amb tallers i activitats en col·laboració amb centres i entitats de la ciutat impartits per professionals del mitjà. Dues novetats importants en aquest camp són les activitats que es faran per primer cop a l'aula hospitalària de l'Arnau de Vilanova (23 i 24 de febrer) i una jornada per a docents d'educació primària i secundària. Ambdues estaran impartides pel mateix equip d'artistes italiano-suïsses: Bruna Ferrazzini i Ilaria Turba, que conjuntament formen AnimaBiriki i empren l'animació per expressar emocions.
 
El dijous 25 tindrà lloc al mateix Teatre de la Llotja de Lleida el seminari per a docents 'L'animació com a eina pedagògica', per transmetre els valors a través de l'animació i fer-la servir com a element educatiu. El Magical és la seu dels tallers de creació i producció per als estudiants d'Ilerna i de l'Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol. I també se'n faran a diferents centres culturals de la ciutat i que tenen els Selfies i les tècniques de videojockey com a protagonistes.


Comentaris

envia el comentari