Catalunya Diari

L'Aplec del Caragol posa en marxa una televisió online de la festa lleidatana a través de la plataforma Youtube

La Federació de Colles hi difondrà vídeos amb notícies de les activitats que es portin a terme, amb la col·laboració de Lleida TV

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), amb la col·laboració de Lleida TV, ha posat en marxa dins la plataforma Youtube el Canal Aplec, una iniciativa que neix amb la vocació d'esdevenir la televisió per internet de la festa lleidatana i que, a la vegada, mostrarà les diferents activitats que organitza la Fecoll durant l'any per donar a conèixer i promocionar l'esdeveniment.

Captura de pantalla del 'Canal Aplec' a la plataforma Youtube
Captura de pantalla del 'Canal Aplec' a la plataforma Youtube | LleidaDiari.cat

El Canal Aplec va cobrir aquest dilluns al vespre el Pregó oficial de la 39a edició de l'Aplec del Caragol de Lleida, que va anar a càrrec de l'actriu lleidatana, Lara Díez, i que va marcar la inauguració de la 22a Setmana Cultural de l'Aplec. Durant la setmana, Canal Aplec oferirà una notícia diària i en els tres dies en què se celebrarà l'Aplec, el 25,26 i 27 de maig, emetrà dues diàries que quedaran al canal de Youtube, i es compartiran a través dels diferents perfils de xarxes socials de l'Aplec.

  

El Canal Aplec ha iniciat la seva activitat amb el vídeo promocional de la festa, diferents notícies de les etapes del Caragol Tour a Madrid, Saragossa, i Barcelona. També s'hi pot veure un recull imatges del taller de cuina per a collistes que va oferir el xef corporatiu de Gallina Blanca, de les jornades del caragol de Lleida al restaurant Bellavista Jardín del Norte de Barcelona, i de la presentació de l'Aplec als mitjans de comunicació locals. Els vídeos, de caràcter informatiu, s'ofereixen en català però s'aprofiten els subtítols per incorporar informació en castellà, pensant en la promoció de la festa fora de Catalunya. Així mateix, estan editats en format HD i optimitzats per la seva reproducció en xarxes socials.

La dissenyadora Montse Farré, de Lleida TV, s'ha encarregat del grafisme del canal juntament amb Montse Gimena, de Missatges. Farré també ha creat unes animacions d'entrada i sortida per a totes les notícies. Els vídeos també incorporaran una mosca del canal Aplec, a la part superior esquerra. Amb aquest acord, Lleida TV, que també donarà difusió a les notícies del canal, passa a ser un nou col·laborador de la festa lleidatana.


Comentaris

envia el comentari