Catalunya Diari

L'Aplec i la cuina del caragol sedueixen Mallorca

L'Aplec i la cuina del caragol sedueixen Mallorca| Redacció - Fotografia: Facebook Aplec del Caragol

Institucions, periodistes, empresaris i representants de diferents associacions i entitats de la societat civil balear s'han donat cita aquest dissabte al dinar de presentació de l'Aplec del Caragol a Palma de Mallorca. La FECOLL ha convidat a lleidatans i mallorquins a aprofitar els vols directes.

El tinent d'alcalde i president de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa, i el conseller de Turisme i Esport del Govern de les Illes Balears, Jaime Martínez, han acompanyat el president de la Fecoll, Xavier Pérez, en aquest acte. Turisme de Lleida ha col·laborat estretament en l'organització d'aquesta primera jornada. Pérez ha convidat a mallorquins i lleidatans a aprofitar els vols entre les dues ciutats per establir nous vincles i beneficiar les sinergies entre les societats i economies dels dos territoris. "Quina millor oportunitat per venir uns dies a Lleida o Palma i gaudir de l'Aplec o les Illes Balears que aprofitar l'avió directe que tenim entre Alguaire i Palma de Mallorca, tal com hem fet aquest cap de setmana", ha afirmat el representant de les colles lleidatanes.

Larrosa ha destacat la importància que té la gastronomia a Lleida, tant pel que fa a la qualitat del producte agroalimentari, com a la restauració perquè "tot i no tenir una cuina d'estrelles, tenim una cuina planetària". El tinent d'alcalde ha volgut agrair a la Fecoll la iniciativa del Caragol Tour i ha afirmat que "aquesta és la promoció d'una festa, la promoció d'una ciutat i d'una forma d'entendre la vida". Finalment, Fèlix Larrosa ha convidat els assistents a visitar la ciutat de Lleida, el seu patrimoni –ha fet especial menció de la candidatura UNESCO de la Seu Vella– i aprofitar per degustar "una gastronomia de la qual el caragol n'és un gran ambaixador".

La gran sorpresa ha estat la declaració de Jaime Martínez, que s'ha declarat "un gran prescriptor de Lleida". Amb lligams familiars a la ciutat, Martínez ha manifestat la seva passió per la cuina del caragol lleidatana i ha felicitat la Fecoll perquè "aquestes promocions són les que donen valor afegit a una destinació turística".

Cuina del Caragol de Lleida
Durant l'acte, celebrat a l’Hotel Hostal Cuba, la cuina del caragol i els alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida han seduït els convidats de la festa lleidatana amb l'elaboració d'un menú on el protagonista de l'Aplec es podia degustar de maneres molts diferents.

L'aperitiu i recepció de benvinguda ha comptat amb elaboracions originals i creatives com el paté de caragol, enfilat de caragol en tempura, i patata brava amb allioli de codony, caragol confitat i sal negra. Altres degustacions han estat agermanaments gastronòmics com les coques de sobrassada i carabassó o les croquetes de sobrassada i caragol. Mentre les receptes tradicionals de coques d’escalivada i llonganissa i cassoleta amb caragols confitats i allioli de pera han estat molt valorades pels convidats.

Una vegada a taula, i amb representants de la Fecoll com a amfitrions, els comensals han degustat llauneta de caragols i cassola de caragols amb sobrassada, com a entrants. El trinxat de muntanya amb porc cuinat a baixa temperatura i caragols confitats, i turnedó de conill farcit a la catalana, amb caragols, favetes, cremós de moniato i la seva salsa; han estat els plats principals. A les postres, les textures de Pera de Lleida amb gelatina de sucre muscovado i gelat de vainilla han tancat un menú molt equilibrat entre la tradició i la nova cuina que es pot degusta a Lleida. Tot maridat amb el vi Castell de Raimat Syrah i el Cava Rabetllat i Vidal. Les gormanderies que han acompanyat el cafè han estat el financier de préssec, la cassoleta de peres al vi i les Rroques de xocolata i festuc.

Propera presentació: Alacant

El periple gastronòmic de la festa lleidatana continuarà el dilluns, dia 13 d'abril a Alacant; el dia 27 d'abril a Madrid i finalitzarà, el dia 18 de maig a Barcelona. Aquesta promoció de l'Aplec organitzada per la Fecoll, compta amb el suport d’institucions –Ajuntament, Diputació i Generalitat, a més dels dos patronats de turisme (Turisme de Lleida i Ara Lleida)–, patrocinadors –San Miguel, Caixabank, Cava Rabetllat i Vidal, Cafès Tarrazú, Schweppes, AC Hotels, Paradis Group, Cal Jep i Grup Segre– i entitats –Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i Ancec–. A més, aquest any se’ls uneix la proclamació Regió Europea de la Gastronomia Catalunya 2016, que tutela el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.



Comentaris

envia el comentari