Catalunya Diari

L’Aplec recorda els collistes difunts amb l’ofrena floral a l’estàtua de Manolo Calpe

L’Aplec recorda els collistes difunts amb l’ofrena floral a l’està tua de Manolo Calpe| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaEl paer en cap ha assenyalat que l’Aplec és la festa per la qual Lleida és més coneguda arreu del país i també a fora, amb visitants incondicionals de França. Ros ha continuat dient que en aquest entorn, amb una participació massiva de gent, és on es demostra la convivència i la voluntat de compartir-ho tot amb què es desenvolupa la festa. L’alcalde ha agraït a la Fecoll, encapçalada pel president Xavier Pérez, el treball que fa per tirar endavant cada any la celebració i ha desitjat a tothom un bon cap de setmana d’Aplec.

L’ofrena floral ha obert el programa de l’Aplec previst per a aquest dissabte. Durant el dia tindran lloc els tallers, els jocs infantils i les actuacions musicals en diverses penyes. També hi haurà l’exhibició dels Castellers de Lleida, amb els grallers de Maials, i l’audició de Sardanes amb la Cobla Municipal de Lleida, així com la gran revetlla, amb la Principal de la Bisbal i el XVIII Caragol Soul Festival.

L’Aplec del Caragol compta amb un centenar de colles que reuneixen uns 11.000 collistes. En els tres dies que dura aquesta trobada gastronòmica es consumiran unes 100 tones de caragols cuinats amb les receptes més variades.


Comentaris

envia el comentari