Catalunya Diari

L'artista rus Arcadi Volodos homenatja Ricard Viñes a l’Auditori

El multipremiat pianista rus arriba a Lleida després d’oferir recitals arreu del món

Imatge d'Arcadi Volodos
Imatge d'Arcadi Volodos | LleidaDiari.cat

Arcadi Volodos, el multi premiat pianista rus, homenatjarà el nostrat Ricard Viñes a l'Auditori Municipal Enric Granados aquest divendres, 26 d'octubre, a les 20.30 hores. Volodos arriba a Lleida després d'oferir recitals arreu del món combinant un virtuosisme extraordinari amb una profunda i expressiva musicalitat. 75 anys després de la mort de Ricard Viñes, Arcadi Volodos homenatjarà la seva figura oferint al públic la seva tècnica virtuosística, guardonada i reconeguda arreu. El pianista rus actua tant en solitari com amb les orquestres i els directors més eminents del planeta amb un repertori que inclou obres de Schumann, Schubert, Brahms, Beethoven, Liszt, Rakhamàninov o Prokófiev, entre d'altres.

Arcadi Volodos neix a San Petersburg (Rússia) l'any 1972, on inicia els seus estudis musicals de cant i direcció. L'any 1987 comença els seus estudis al Conservatori de San Petersburg i després continua la seva formació al Conservatori de Moscou amb Galina Egiazarova, a París i Madrid. Des del seu debut a Nova York l'any 1996, Volodos ha ofert recitals amb les més importants orquestres i directors de tot el món. Destaquen la Berliner Philharmoniker, l'Orquestra Filharmònica d'Israel, la Philharmonia, les Orquestres Filharmòniques de Nova York i Munich, l'Orquestra Real del Concertgebouw, Dresden Staatskapelle, Orchestre de Paris, Leipzig Gewandhausorchester, l'Orquestra de la Tonhalle de Zúrich i les Orquestres Simfòniques de Boston i Chicago. Ha col·laborat amb importants directors com Myung-Whun Chung, Lorin Maazel, Valery Gergiev, James Levine, Zubin Mehta, Seiji Ozawa, Jukka-Pekka Saraste, Paavo Järvi, entre d'altres.

Actualment Volodos toca en prestigioses sales internacionals

La interpretació de recitals de piano han estat fonamentals en la trajectòria artística d'Arcadi Volodos. El seu repertori inclou obres importants de: Schubert, Schumann, Brahms, Beethoven, Liszt, Rachmaninoff, Scriabin, Prokofiev i Ravel juntament amb peces menys conegudes de Mompou, Lecuona y Falla. Voldodos actua habitualment en les més prestigioses sales de concerts de les més importants ciutats europees com: Berlín, Viena, Londres, París, Roma Zurich, entre d'altres. L'any 1999 ofereix el seu primer recital al Carnegie Hall de Nova York, publicat per Sony Classical i guardonat amb el premi Gramophone.

Arcadi Volodos ha enregistrat diferents àlbums amb molt bona crítica. Els seus enregistraments inclou reveladora interpretació de sonates de Schubert i peces com a solista de Rachmàninoff. Destaquen també les seves actuacions en viu amb la Berliner Philharmoniker del Tercer concert per a piano de Rachmaninoff, dirigit per Jaume Levine i del Primer concert per a piano de Tchaikovsky, publicat l'any 2007. El seu album Volodos Play Mompou publicat l'any 2013 i dedicat a les obres del compositor espanyol Federic Mompou, va rebre un premi Gramophone i un Echo-Preis. L'any 2017 Volodos publicaVolodos Play Brahms, on s'inclou tretze peces per a piano de Johannes Brahms i els Op. 117 i 118 i una selecció de l'Op. 76. L'any 2017 Volodos ha rebut els premis Edison i Diapason d'Or.


Comentaris

envia el comentari