Catalunya Diari

L’Arxiu Arqueològic de Lleida fa diumenge jornada de portes obertes

L’Arxiu Arqueològic de Lleida fa diumenge jornada de portes obertes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Arxiu Arqueològic de Lleida organitza aquest diumenge, dia 15 de maig, una jornada de portes obertes per donar a conèixer a la ciutadania la història de la ciutat a través de les peces que s’hi exposen. La visita al magatzem de l’Arxiu permet fer un recorregut que mostra els estris recuperats en excavacions arqueològiques realitzades a Lleida i descobrir el passat històric, des de la Ilerda romana fins l’actualitat.

Entre altres elements, hi ha el mosaic restaurat de les termes romanes que es van localitzar al carrer Cardenal Remolins, que és una de les joies que custòdia l’Arxiu. També hi ha una columna del claustre del Convent de Sant Francesc, que va aparèixer en les obres de construcció de l'aparcament subterrani de la plaça Ricard Viñes, així com restes de les excavacions que reflecteixen la riquesa del patrimoni arqueològic de Lleida, que es distribueix en quatre períodes: romà, andalusí, medieval i modern. Hi ha prop de 5.000 peces entre pedres, metalls, vidre, material d'os i monedes.
 
La Secció d’Arqueologia de l’Ajuntament ha organitzat la visita a aquest espai, ubicat a l’Equipament Albarès, a l’avinguda de de Fontanet, 26, a la Bordeta. L’activitat s’inclou al programa de la Festa Major de Maig.
 
Per a visites concertades es pot trucar al 973 222 641 o escriure un correu electrònic a [email protected]


Comentaris

envia el comentari