Catalunya Diari

LaTemporada programa 4 espectacles de dansa aquest mes de febrer i al març

Aquest dissabte, a les 20.30h, el Teatre Municipal de l'Escorxador acull 'Escrit en l'aire' de Gelabert Dansa-Novarina i Grec 2016 Festival de Barcelona

 

LaTemporada Lleida
LaTemporada Lleida | LleidaDiari.cat

LaTemporada Lleida ha inclòs dins de la seva programació aquest mes de febrer i el mes vinent de març 4 espectacles de dansa en dos equipaments municipals com són el Teatre de la Llotja i el Teatre de l'Escorxador. En aquest sentit, dissabte, a les 20.30 hores, l'Escorxador acollirà 'Escrit en l'aire' de Gelabert Dansa-Novarina i Grec 2016 Festival de Barcelona. Prèviament, a les 18h, Toni Jodar oferirà 'Explica dansa: una conferència ballada', on s'explicaran les tendències de la dansa d'avui amb una performance pedagògica.

 

'Escrit en l'aire' és la unió del món místic de Gelabert i l'univers filosòfic de l'escriptor, pintor i director d'escena francès Valère Novarina que permetrà al públic escoltar per primera vegda les paraules que secretament habiten en el cos del ballarí quan dansa. L'espectacle proposa un ritual, el procés alquímic en què el ballarí dansa la paraula i l'escriptor escriu el moviment.

  

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Flamingos, primera coproducció del Mercat de les Flors i el Teatre de la Llotja

El proper 17 de març, a les 19.00 hores, el Teatre de la Llotja acollirà l'espectacle 'Flamingos', la primera vegada que la Fundació Pública Teatre de la Llotja realitza una coproducció, que en aquest cas serà amb el Mercat de les Flors. L'estrena d'aquest espectacle serà a Lleida i, posteriorment, es podrà veure a Barcelona. Amb aquesta nova creació, Albert Quesada torna a submergir-se en el món del flamenc i la seva complexitat. 'Flamingos' vol traspassar els estereotips del flamenc des de la mirada de creador contemporani. "El flamenc ens serveix com a mirall, per inspirar-nos en com una manera d'entrendre el cant, la música i la dansa s'ha desenvolupat a través de tantes cultures i regions, i ha acabat prenent forma a Andalusia. El nostre viatge començarà en els nostres propis cossos, en què ens ha format, que ens apassiona i de quina manera es pot compartir", assegura Quesada.

 

El Centre de Dansa de Catalunya portarà al Teatre de la Llotja 'Quadres d'una exposició', diumenge 24 de març, a les 19.00 hores. Una 'suite' de quinze peces musicals composta per Mussorgski per retre tribut a Viktor Hartmann. Jugant amb les noves tecnologies i amb estètiques contemporànies, l'espectacle adopta el format d'una visita guiada a un museu amb ulleres de realitat virtual. LaTemporada Lleida ha editat un díptic específic amb tota la programació de dansa. Més informació i venda d'entrades a les taquilles dels equipaments, a Turisme de Lleida i al web de LaTemporada.

 Comentaris

envia el comentari