Catalunya Diari

L’Aula Municipal de Teatre obre la matrícula a l’oferta formativa d’adults per al segon quadrimestre

L’Aula Municipal de Teatre obre la matrícula a l’oferta formativa d’adults per al segon quadrimestre| Redacció - Fotografia: Aula Municipal de Teatre de Lleida

 

L’Aula Municipal de Teatre obre el període de matrícula per a l’oferta formativa d’adults del segon quadrimestre. Aquests cursos estan pensats tant per a l’alumnat que ja té experiència en el món del teatre, com per a aquelles persones que s’hi volen iniciar. 

En concret, es presenten tres tallers d’interpretació, cinc nous laboratoris i un nou curs de teatre musical. La matrícula s’ha de fer de forma presentacial a l’Aula i el termini romandrà obert fins a l’inici de l’activitat o fins a exhaurir les places.
 
Els tres tallers d’interpretació són ‘Tempesta, de William Shakesperare’; ‘Doña Rosita la Soltera' (o el lenguaje de las flores)' i 'Kràmpack'.
 
TEMPESTA, de William Shakespeare
Professor: Ferran Farré
Calendari: del 17 de febrer al 16 juny de 2017
Horari: divendres de 19.00 a 22.00 hores
Explicació: “Tots estem fets de la matèria de què estan fets els somnis”. Calidoscopi inquietant de personatges, trames i simbolismes. Una versió creativa, poètica i intensa a través de l’aigua. Taller de creació i interpretació a partir d’elements plàstics, caracterització, teatre físic, performance, etc.
 
DOÑA ROSITA LA SOLTERA (o el lenguaje de las flores)
Professor: Eduard Muntada
Calendari: del 17 de febrer al 16 juny de 2017
Horari: Divendres de 19.00 a 22.00 hores
Explicació: “Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores” és considerada pel mateix autor la millor de les seves obres, amb tota seguretat la més ben estructurada i equilibrada. Taller d’interpretació que clourà amb la presentació d’una versió de l’espectacle de Federico García Lorca; estrenat a Barcelona el 1935. En aquest taller es treballarà: la comèdia i el melodrama en prosa, prosa poètica i el vers.
 
Kràmpack
Professor: Mireia Teixidó
Edat: de 18 a 25 anys, nivell IV de teatre per a joves
Calendari: del 17 de febrer al 9 de juny de 2017
Horari: Divendres de 19.00 a 22.00 hores
Explicació: Una proposta on les amistats i l’enamorament constituiran el tema central, al voltant del qual giren altres temes secundaris que reflecteixen la complexitat de les relacions humanes dels joves: la frustració amorosa, l’autoengany, la dificultat d’autoafirmació de l’individu, la recerca de la felicitat o les ganes de llibertat són tractats des de la comèdia amb uns personatges propers, vius i creïbles i un llenguatge àgil i real.
 
Els cinc nous laboratoris són: ‘Taller de declamació de textos’; ‘El perfum, història d’un assassí, de Patrick Suskind’; ‘Curs intensiu de composició de personatge’; ‘Curs d’iniciació al doblatge’; i ‘Intensius d’Axis Sillabus’.
 
Taller de declamació de textos
Professor: Jaume Belló
Calendari: del 6 de febrer al 29 de maig de 2017
Horari: Dilluns d'11.00 a 13.00 hores
Explicació: Curs on es treballaran diverses tècniques declamatòries destinades a guanyar expressivitat quan llegim textos poètics i narratius en veu alta davant d’un auditori. Crear un estil propi serà l’objectiu en la recerca de com podem aprofundir en habilitats comunicatives.
 
El perfum, història d'un assassí, de Patrick Suskind
Professor: Ferran Farré
Calendari: del 18 de febrer al 20 juny de 2017
Horari: Dissabtes de 10.00 a 13.00 hores
Explicació: Thriller dramàtic amb tints de gènere de terror. Versió teatral del pervers projecte d’un assassí en sèrie amb talent, al servei del mal… i de l’amor. Laboratori de creació que combina el llenguatge de les arts escèniques, plàstiques i audiovisuals.
 
Curs Intensiu de Composició de Personatge
Professor: Eugenia González
Calendari: Dissabte 12 i diumenge 13 de febrer
Horari: Dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores i Diumenge de 10.00 a 14.00 hores
Explicació: El curs intensiu de cap de setmana defineix què és la composició de personatges i dóna eines pràctiques i efectives per a crear i interpretar personatges. Treballarem cos i veu, impro, anàlisi de text (sistema específic per a composar personatges) i interpretació d’escenes. Les classes són pràctiques i molt participatives i posen l’accent en l’atenció personalitzada.
 
Curs d'iniciació al doblatge
Professor: Llubí Casas
Calendari: del 9 de febrer al 30 de març de 2017
Horari: Dijous de 15.15 a 17.15 hores
Preu: 160 euros
Explicació: Curs d'iniciació al doblatge on es pretén que l'alumne faci un petit tast d'aquesta tècnica. Es treballaran diferents àmbits com són: documental, dibuixos animats i persones reals; per tal de fer una evolució favorable en l'aprenentatge i que cadascú pugui descobrir les seves habilitats davant d'un micròfon.
 
Intensius d'Axis Syllabus
Professor: Maria Mora
Calendari: 18 i 19 de febrer de 2017  
Horari: dissabtes de 17.00 a 20.00 hores i diumenges d'11.00 h a 14.00 hores
Preu: 25 € cada torn
Explicació: Axis Syllabus extreu informació sobre la locomoció humana, de l'àmbit científic, per dissenyar un entrenament basat en adquirir hàbits saludables d'acord amb l'estructura corporal. També s'analitza la física del moviment per tal d'estalviar energia durant l'activitat física, trobant l'eficiència. Curs apte per a tots els nivells, inclòs debutants.
 
L’oferta formativa per a adults d’aquest segon quadrimestre de l’Aula es complementa amb un nou curs de Teatre Musical:
 
GLEE 3, The New York Story
Professorat: Gabriel Solans, Ares Piqué i Anna Borrego
Calendari: del 22 de febrer de 2017 al 21 de juny de 2017
Horari: dimecres de les 21.15 a les 23.15 hores
Explicació: Després de guanyar els Regionals, els ‘New Directions’ comencen el seu camí cap al concurs Nacional de cors a la ciutat dels somnis, New York. És el moment on els seus somnis poden fer-se realitat o poden consagrar-se com a losers per sempre. Taller de teatre musical basat en la sèrie Glee, on cada alumne interpreta el personatge que ell mateix crea i es canten i ballen cançons de l’emblemàtica sèrie.


Comentaris

envia el comentari