Catalunya Diari

Laura Mikkola inaugura el XIX Concurs Internacional de Piano Ricard Vinyes

Laura Mikkola inaugura el XIX Concurs Internacional de Piano Ricard Vinyes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaDel 30 de juny al 2 de juliol es faran les proves eliminatòries i el dimecres, 3 juliol, els pianistes finalistes participaran en la gran final. Els participants són nascuts a partir de l’any 1985 i arriben d’arreu del món. La 19a edició del concurs compta amb la participació de 45 intèrprets que procedeixen de Xina, Rússia, Japó, Cuba o Ucraïna, entre altres.

Aquest any hi ha categoria única i s'hi atorgaran tres premis de 6.000, 3.000 i 1.500 euros, a més del premi especial de 1.000 euros al millor concursant de nacionalitat espanyola. Aquests guanyadors hauran d'actuar en la cerimònia de lliurament de premis, que se celebrarà l'últim dia del certamen, el dijous 4 de juliol. Al guanyador del primer premi se li oferirà un cicle d'actuacions a les millors sales de Catalunya i actuarà com a solista amb orquestres de reconegut prestigi.

Els guanyadors del segon premi i del premi especial al millor concursant de nacionalitat espanyola donaran un recital a l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

En aquesta edició el jurat està format per Stanislav Potchekin, Vladislav Bronevetzky, Laura Mikkola, Graham Scott, Rubén Gimeno, Purificació Terrado i Jordi Benseny. També es comptarà amb la presència de Gustav Alink, president de la Fundació Internacional Alink-Argerich, de la qual el concurs és membre.

Ricard Viñes és un dels referents més importants de la cultura musical catalana. Nascut a Lleida el 5 de febrer de 1875, és conegut arreu com el concertista, compositor, professor de música i crític erudit més gran que han donat les terres de ponent


Comentaris

envia el comentari