Catalunya Diari

Les carrosses dels Tres Tombs prenen el protagonisme dels carrers de la ciutat

Les carrosses dels Tres Tombs prenen el protagonisme dels carrers de la ciutat| Redacció - Fotografies: Miki de Santiago

 

Les carrosses, els carros i les cavalleries dels Tres Tombs de Lleida han desfilat aquest dissabte al migdia per la ciutat amb motiu de la 74a festa de Sant Antoni Abad i han pres el protagonisme dels carrers de la ciutat. La festa ha començat a primera hora del matí amb un esmorzar popular a la Cooperativa Agrícola Pràctica, al qual ha assistit l’alcalde, Àngel Ros.

Abans de la tradicional desfilada ha tingut lloc la missa en honor a Sant Antoni a l’església de la Puríssima Sang, a la qual una nombrosa representació de la Corporació Municipal. En aquesta cerimònia, que ha estat oficiada pel mossèn Ramiro Viola i cantada per la Coral Sant Anastasi, s’han fet les ofrenes i les pregàries vinculades al món de l’agricultura i la ramaderia.
 
Posterioment, s’ha realitzat la benedicció de les carrosses i s’ha donat el tret de sortida de la rua, a l’avinguda de Blondel. El bon temps que ha fet aquest dissabte ha permès que llueixi la desfilada, que ha recorregut els carrers amb les seves habituals reivindicacions en defensa del sector agrícola.
 
Unes 200 persones han participat en el seguici d’aquesta edició, amb 7 carrosses, 3 carros i una quinzena de cavalls. Les partides de l’Horta de Lleida continuen implicant-se en aquesta festa, tan arrelada a la ciutat, fent les carrosses i participant en els diferents actes. Com mana la tradició, la desfilada s’ha fet fins als Tres Tombs.
 
La festa de Sant Antoni Abat ha finalitzat amb un dinar de germanor amb l’assistència d’unes 120, en què s’ha fet el lliurament de premis als concursos de les carrosses i els carros, el de bitlles i el de pastissos. També hi ha hagut ball amb orquestra.
 
La 74a edició de la festivitat de Sant Antoni l’han organitzada conjuntament diverses entitats de la ciutat, entre les quals destaquen l’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos, amb el seu president Marc Vives; la Congregació de la Puríssima Sang, amb el prior Àngel Simó, i el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, amb Manel Llaràs de president.


Comentaris

envia el comentari