Catalunya Diari

Les companyies lleidatanes de teatre de carrer Jam i Fadunito comencen una gira internacional

Els artistes faran més del 50% de les actuacions d'aquest estiu a l'estranger

Imatge general dels dos actors de Fadunito durant l'espectacle 'La Gran Família' | LleidaDiari.cat

Les companyies lleidatanes de teatre de carrer Jam i Fadunito comencen una gira internacional que els portarà a actuar a més de deu països. Els artistes faran més del 50% de les actuacions d'aquest estiu a l'estranger. En concret, recorreran diferents poblacions de Bèlgica, Dinamarca, Eslovènia, França, Hongria, Noruega, Països Baixos, Suècia i Regne Unit i Israel. A més, estan negociant amb altres països com Nova Zelanda, Japó, Mèxic, la Xina i Rússia. Els cerverins Fadunito ja viatgen aquest cap de setmana al Festival de Lokeren (Bèlgica), on representaran el seu espectacle 'La Gran Família', i al Physical Fest de Liverpool (Regne Unit). En aquest últim, mostraran una nova obra encara en procés de creació, 'Limits'. Per la seva banda, l'actor d'Alfés (Segrià) Jaume Jové (JAM) ja va arrencar el seu 'tour' internacional el passat mes d'abril, participant a la fira de teatre de carrer més important de Bèlgica, De Gevleugelde Stad Ieper. La seva pròxima cita fora del país és a Hongria, on portarà el seu espectacle 'El Mêtre' al Zsolnay Light Festival.

  

Les dues companyies porten temps col·laborant en diverses produccions, algunes de les quals portaran un any més a l'estranger, com és el cas de 'Propers' i 'Babies'. A més, com ja és habitual, Fadunito i JAM alternaran la seva temporada internacional amb les actuacions a Catalunya i a l'estat espanyol. Pel que fa a les terres de Ponent, han estat a moltes poblacions: Alpicat, Torrefarera, Aitona, Gimenells, Alcarràs, Cervera, Linyola, Alcoletge, Alcarràs, Lleida, Miralcamp, etc. De tota manera, tal i com afirma Ferran Orobitg de Fadunito, "tot i que aquest any hem estat en molt llocs prop de casa, ens agradaria actuar-hi més, anar a més municipis del nostre territori".

Aquest any 2017 està sent molt prolífic per les dues companyies. La companyia d'Alfés ja està treballant en la producció del seu proper espectacle, que es presentarà de ben segur a finals d'enguany. Pel que fa als de Cervera, els dos actors fundadors han iniciat projectes individuals, sense deixar de banda les creacions conjuntes. 'Music Box', d'Ivan Alcoba, és una obra de teatre gestual, manipulació d'objectes i clown que ja va ser estrenada el passat mes de març al Festival de Titelles del Poble Espanyol de Barcelona. L'altre actor de Fadunito, Ferran Orobitg, ja ha pogut mostrar la seva nova creació, 'Limits', en algunes prèvies, però l'estrena es farà el pròxim setembre a FiraTàrrega 2017, dins del programa de Suport a la Creació. Es tracta d'un espectacle sol de teatre físic multidisciplinari on conflueixen el circ, la manipulació d'objectes, el moviment, el teatre, la música i el clown, sota la direcció coreogràfica d'Elinor Randle.
 


Comentaris

envia el comentari