Catalunya Diari

Les companyies Ponten Pie i Íntims Produccions es preparen per FiraTàrrega

Les companyies Ponten Pie i Íntims Produccions es preparen per FiraTà rrega| Redacció - Fotografia: Facebook Íntims ProduccionsPonten Pie, companyia catalana que ja va participar a la Fira l’any 2009 a través d’un Laboratori de Creació, oferirà diferents assajos oberts del seu nou espectacle, 'Ârtica'. Les sessions tindran lloc al Teatre Ateneu de Tàrrega el proper diumenge 14 de juliol, a les 18.00, 19.00 i 21.00 hores. El dilluns 15 de juliol els protagonistes seran els membres d’Íntims Produccions, companyia lleidatana que presenta el seu primer espectacle, 'El lloc'. Els seus assaigs oberts es duran a terme a les 20.00 i a les 22.00 hores a l’Espai Les Sitges (Av. Balaguer, s/n. Tàrrega). Tots els assajos especificats requereixen reserva prèvia per part del públic, ja que l’aforament és limitat (telf: 973 310 854).

Ponten Pie continua trencant esquemes
'Ârtica' és el tercer espectacle de Ponten Pie, companyia catalana creada i dirigida per l’actor Sergi Ots que es va donar a conèixer a través d’un Laboratori de Creació de FiraTàrrega 2009 en el qual van presentar Copacabana, una proposta que trencava totes les convencions teatrals per oferir una singular experiència culinària que ha fet més de 180 representacions arreu del món. Amb 'Ârtica', Ponten Pie continuen la línia d’investigació en nous llenguatges teatrals i d’implicació amb el públic i proposen un espectacle multidisciplinari, sensorial i gens convencional. En grups reduïts, els espectadors accedeixen a l’interior d’una vella casa de fusta on són rebuts per uns silenciosos personatges que els explicaran històries sorprenents. Una finestra oberta a un món íntim de nostàlgia i poesia.

El primer espectacle dels lleidatans Íntims Produccions
Íntims Produccions és una companyia jove formada a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida que afronta, amb 'El lloc', el seu primer espectacle per al qual compta amb la dramatúrgia i la direcció experta de Jorge Yamam-Serrano, director de TeatrodeCerca (Premi Moritz de FiraTàrrega 2012). A partir del pretext d’un episodi històric –la matança de jueus esdevinguda a Tàrrega el 1348–, es teixeix un relat on passat i present convergeixen. A partir d’un joc, quatre amics reunits al seu lloc de trobada habitual fan aflorar les veritats soterrades que mantenen entre ells. Es tracta d’una comèdia dramàtica que planteja temes com la lleialtat a la comunitat, l’acceptació per part dels altres, el sacrifici personal a favor del grup, l’exili, els desitjos personalsi les pors col·lectives. Un treball site specific que utilitza el llenguatge escènic per investigar en la càrrega històrica que tenen els emplaçaments i en la connexió de les nostres vides amb les vides –sovint oblidades– dels nostres avantpassats.

Programa de Suport a la Creació 2013
Els projectes seleccionats en el Programa de Suport a la Creació 2013 suposen una cinquena part de la programació de FiraTàrrega 2013. Des d’aquesta primavera i fins als dies de FiraTàrrega d’enguany (del 5 al 8 de setembre), es fan a la ciutat una sèrie d’assajos oberts que serveixen al públic i a la premsa per conèixer de primera mà el desenvolupament dels seus treballs de creació i, als artistes i companyies, per rebre la crítica i l’opinió dels assistents i fer créixer, així, els seus treballs fins al moment de la seva estrena.

Per tercer any consecutiu, FiraTàrrega aposta pel foment de la creació d’espectacles d’arts de carrer i materialitza aquesta voluntat a través de la realització de diferents laboratoris de creació, residències artístiques i espectacles de coproducció transnacional, sense oblidar l’àmbit formatiu, mitjançant la realització de cursos i tallers. Així, FiraTàrrega continua reivindicant-se com a territori creatiu més enllà dels dies de la Fira.


Comentaris

envia el comentari