Catalunya Diari

Les falles del Pirineu, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Les falles del Pirineu, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat| Text i fotografia: ACN

 

El comitè avaluador de la UNESCO reunit a Namíbia (Àfrica) ja s'ha pronunciat sobre la candidatura 'Les festes del foc del solstici d'estiu als Pirineus' i ha declarat aquest dimarts les falles del Pirineu Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. 

El govern andorrà ha estat l'encarregat de presentar aquesta candidatura que reuneix 63 municipis fallaires de Catalunya, Aragó, França i Andorra. La recta final per arribar fins a la declaració va començar al febrer quan es va lliurar el dossier de presentació i el comitè avaluador va emetre informes favorables on es destacava la transversalitat de la candidatura, que compta amb el suport oficial de tres estats així com que la iniciativa sorgís de les entitats organitzadores de les falles.
 
El Comitè intergovernamental per la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial està reunit des del passat diumenge 29 de novembre a Windhoek, capital de Namíbia, i examina les 34 candidatures aspirants a la Llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. 
 
Després de l'anunci de la declaració, està previst que hi hagi actes de celebració als diferents municipis on es fan falles. En el cas del pobles del Pirineu català, aquest dimecres a la tarda hi haurà un repic de campanes i encesa de fogueres. A Andorra, també dimecres a la tarda hi ha prevista una trobada de fallaires del Pirineu amb encesa de foguera i mostra de cultura popular.
 
El dijous dia 3 de desembre es reuniran a Andorra la Vella els representants de tots els municipis de la candidatura en el que serà la VII Trobada de Fallaires del Pirineu. En aquesta trobada la comunitat fallaire signarà la Declaració d'Andorra la Vella.


Comentaris

envia el comentari