Catalunya Diari

Les Nits d'Estiu arriben als barris de la ciutat

Les Nits d'Estiu arriben als barris de la ciutat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Les Nits d’Estiu tenen l’objectiu d’oferir cultura i oci de qualitat als ciutadans de Lleida, també en període vacacional, tenint present que "cada vegada estem més temps a la ciutat, s’escurça el temps de vacances o hi ha famílies que no en tenen. Les nits d’estiu tenen també un component social", ha destacat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha presidit la presentació de la programació d’aquest any. Una programació especialment participativa, donat que ha comptat amb el moviment associatiu per potenciar les tradicions de cada barri i donar-ne difusió. Més del 90% de les activitats són gratuïtes.
 
L’alcalde de Lleida ha destacat també que les places de la ciutat són l’emblema de les Nits d’Estiu i els escenaris a l’aire lliure en què es desenvoluparan activitats: Paeria, Sant Joan al centre, la plaça de les Magnolies a Balàfia, la plaça Joan XXIII a Magraners, la Maria Mercè Marçal a Cappont, Ricard Viñes a la zona alta, Sant Jordi a la Bordeta, San Pere al Secà, El parc de Santa Cecília al Cente Històric o Joc de la Bola al Camp d’Esports. El paer en cap ha remarcat també que moltes activitats són de l’àmbit artístic (manualitats, arts plàstiques…) pero també hi ha activitas de descobriment i treball sobre la natura i la ciència.
 
Les Nits d’Estiu 2013 suposen una aposta pels "grups culturals de la ciutat de Lleida, generant activitat empresarial cultural", ha remarcat el paer en cap. Sis grups de teatre i música de Lleida protagonitzaran les Nits d’Estiu, oferint espectacles a tots els barris de Lleida. La tinenta d’alcalde Montse Parra ha destacat en aquest sentit que amb les Nits d’ Estiu es treballa "amb el talent de casa nostra, que té gran prestigi, però també amb els grups amateurs". L’estructura de les actuacions d’aquest any permetrà que un mateix grup itineri pels diferents barris de Lleida.
 
Una de les novetats de les Nits d’Estiu 2013 és el canvi de format del programa de mà, que es repartirà a totes les llars de la ciutat i incorpora un calendari on s’assenyala, dia per dia, l’oferta cultural i d’oci de Lleida.
 
30 espectacles i 130 activitats
Les Nits d’ Estiu 2013 inclouen música, espectacles, cinema, ciència natura, patrimoni, cultura popular, museus i activitats infantils en 30 escenaris de la ciutat, alguns de nova incorporació, com l’Arborètum.
 
En l’àmbit musical destaquen els concerts de la Banda Municipal, l’Ilerband, concerts de Gospel i música barroca, la Nit Sonora, la Festa de la Música, un concert de l'Escolania de Montserrat, 'Concòrdia: Música de Pau', el prestigiós concurs internacional de piano Ricard Viñes i els concerts del curs d’estiu (piano, corda i vent). Les actuacions musicals tindran lloc a l’Arborètum, l’Auditori Municipal Enric Granados, el Cafè del Teatre de l’Escorxador, l’Eix Comercial, laPlaça de la Llotja (Pardinyes), la Plaça Ricard Vinyes i el Turó de la Seu Vella
 
Pel que fa als espectacles, hi haurà representacions de màgia, dansa i teatre a diverses places de la ciutat: Plaça de la Llotja (Pardinyes), Plaça Ricard Vinyes, Plaça de les Magnòlies (Balàfia) i al Parc de les Vies (Pardinyes – Balàfia.
 
Els infants comptaran amb una programació específica, amb espectacles infantils que tindran lloc al vespre del mes de juliol a diverses places de la ciutat : Plaça de la Llotja (Pardinyes), Plaça Ricard Vinyes (Zona Alta), Plaça de les Magnòlies (Balàfia), Parc de les Vies (Pardinyes – Balàfia), Plaça Joan XIII (Magraners), Plaça Sant Jordi (La Bordeta), Blocs de la Mariola (Mariola), Plaça Maria Mercè Marçal (Cappont). A aquestes representacions s’hi afegeix El País del Banyetes, que oferix teatre, música, contes i animació per a les tardes d’estiu en l’amfiteatre dels Camps Elisis.
 
Visites guiades i tallers a Museus, ballades de sardanes i cinema complementen l’activitat cultural. Les Nits d’ Estiu inclouen també activitats de Natura amb el programa Natura als Parcs, un conjunt de sessions especialment adreçades al públic familiar amb tallers i jocs a diferents espais de Lleida: Camps Elisis, Parc de les Vies, Parc de Santa Cecília, Parc de l’Aigua, Parc de la Mitjana, Jardins Ernest Lluch, Plaça del Joc de la Bola (Camps d’Esports) i Plaça de Sant Pere (Secà de Sant Pere). Des del punt de vista de les activitats relacionades amb la Ciència es faran Tallers d’Observació Astronòmica a la passarel•la de Cappont (dia 3 de juliol) i Camps de treball tecnològic al Parc Científic.
 
Les Nits inclouen, com ja és tradició, visites guiades als principals monuments i equipaments de la ciutat: Seu Vella, Castell del Rei-La Suda o el Castell Templer de Gardeny.


Comentaris

envia el comentari