Catalunya Diari

Les Nits d’Estiu i el nou Seu Vella Music Festival refrescaran l’estiu a Lleida

Pels mesos d'estiu s'han programat més de 200 activitats per a tothom i en diferents espais i equipaments de la ciutat

L’Ajuntament de Lleida presenta una nova edició de Les Nits d’Estiu per refrescar aquests dies de calor amb propostes musicals, natura, esport i cultura a la fresca. Les més de 200 activitats, per a tothom i en diferents espais i equipaments de la ciutat, inclouen algunes novetats, com les visites o tallers al Museu del Clima i la Ciència, obert al públic aquesta setmana. Paral·lelament, aquest estiu s’estrena el Seu Vella Music Festival, hereu del Festival Concòrdia, per esdevenir un festival de referència i que, alhora, promocioni el conjunt monumental del turó. Completa el programa les ballades de sardanes al Secà de Sant Pere i a la Bordeta, els dies 25 de juny i 20 de juliol, respectivament, i el concert de la Banda Municipal a la festa major de Cappont.

Igualment, està confirmada l’activitat 'Liceu a la Fresca', que repeteix un estiu més a la plaça Esteve Cuito, al Teatre Municipal de l’Escorxador, amb l’obra amb 'Il Trovatore', de Guiseppe Verdi, el dia 22 de juliol. El mateix dia, es farà la 5a cursa nocturna a la Seu Vella. La tinent d’alcalde i regidora de l’àrea cultural, Montse Parra, ha comentat que també s’han de sumar visites als Pous de Gel i al Dipòsit del Pla de la l’Aigua, així com altres propostes que es generin als equipaments municipals i de la ciutat. D’aquí, que l’agenda online o el codi QR permetin tenir la versió actualitzada. D’altra banda, l’alcalde ha explicat que el BMW Unicars Ponent Seu Vella Music Festival pretén sumar al conjunt de programes musicals que es fan a l’estiu arreu, per demostrar que «a la Catalunya Interior també es fan festivals de música a l’estiu”»

El programa es trasllada a aquesta època de l’any per gaudir al Claustre de les arts musicals en un entorn incomparable. El director del Consorci, Joan Baigol, ha dit que és una proposta, que recull l’essència del Concòrdia –del qual seria la 12a edició- i que planteja fer un pas endavant. L’objectiu, segons ha dit, «és convertir-lo en el festival d’estiu de la Seu a Lleida», donat l’èxit d’anteriors activitats que s’han fet a l’estiu en aquest entorn. Baigol ha detallat els concerts que s’hi faran, de qualitat i prestigi, i de diversos estils, com jazz, música ètnica o de cantautor. Es faran a les 20.30 hores i els preus de les entrades oscil·len entre els 15 i 20 euros. Els protagonistes dels caps de setmana de juliol al Seu Vella Music Festival són:
- 02/07: Andrea Motis & Juan Chamorro Quartet
- 08/07: Roger Mas
- 14/07: Meritxell Gené, Heura Gaya i Mertixell Cucurella-Jorba
- 22/07: Salt Lake Vocal Artist
- 27/07: Quico Pi de la Serra i Maria del Mar Bonet
- 29/07: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.
 

Programa de les Nits d’Estiu a Lleida - 2017
Programa del Seu Vella Music Festival


Comentaris

envia el comentari