Catalunya Diari

Les Processons de Setmana Setmana incorporen dos nous recorreguts

Les Processons de Setmana Setmana incorporen dos nous recorreguts| Redacció - Fotografia: Defoto

 

Lleida ja ho té tot a punt per celebrar un any més la Setmana Santa. Catorze entitats i institucions de la ciutat (confraries, entitats, agrupacions, parròquies, associacions de veïns, Bisbat i Ajuntament ) han programat diversos actes per aquests dies. El primer serà aquest diumenge al Teatre de l'Escorxador, amb el XVIII Pregó de Setmana Santa de Lleida, a càrrec del Pare Joaquín Millan.

Una de les novetats d’aquest any és la incorporació de dos nous recorreguts. El diumenge 29 de març a les 19.00 hores, la Processó penitencial en honor Verge dels Dolors farà el següent recorregut: carrer Cavallers, avinguda Blondel, avinguda Catalunya, carrer Lluís Companys, carrer Unió, carrer Templers, carrer Acadèmia, carrer Alcalde Costa, avinguda Catalunya, avinguda Blondel i carrer Cavallers.
 
El Divendres Sant, a les 21.00 hores, des de l’església de la Puríssima Sang tindrà lloc la Solemne Processó del Sant Enterrament amb el següent recorregut: avinguda Catalunya, carrer Lluís Companys, carrer Unió, carrer Templers, carrer Acadèmia, carrer Alcalde Costa i avinguda Catalunya.
 
Previ al Pregó, que obre els actes del programa de Setmana Santa, aquest proper dissabte 21 de març a les 20.00 hores es durà a terme un Concert de Setmana Santa a la Seu Vella, on s’hi podrà escoltar l’oratori 'Dolor y Amor', de Manuel Gònima (Lleida 1710 – Girona 1792) a càrrec del grup Música Antiga de Girona. L’obra per a instruments i veus, és de l'autor lleidatà del barroc català Manuel Gònima. Fou dedicada, molt probablement, a la Congregació dels Dolors i ha estat recuperada per un grup d’intèrprets i estudiosos del repertori històric de la catedral de Girona.
 
La tinenta d'alcalde i regidora de Política Cultural, Montse Parra, ha presidit aquest dijous a la tarda l’acte de presentació de la programació de la Setmana Santa a Lleida i a la presentació del cartell acompanyada per Àngel Simó, prior de la congregació de la Sang; Fernando Gràcia, prior de la Congregació dels Dolors; José Manuel Gómez, director del Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de la Diòcesi de Lleida i Ramon Gabriel, fotògraf i autor del cartell.


Comentaris

envia el comentari