Catalunya Diari

L'esbojarrada Cursa dels Llits de Lleida reuneix una dotzena d'andròmines

És una de les activitats més peculiars de la festa del Carnestoltes a la capital del Segrià

Cursa de llits
Una de les andròmines participants, durant la Cursa de llits del Carnestoltes de Lleida | LleidaDiari.cat

Els carrers del Centre Històric de Lleida van acollir diumenge la tradicional Cursa de Llits amb una dotzena d'andròmines que van fer el recorregut entre l'església de Sant Llorenç i la plaça Sant Joan. És una de les activitats més peculiars de la festa del Carnestoltes a la capital del Segrià. Flamencs, paradisos fiscals, Disney, la platja de Lleida, la injustícia o les 'fake news', són alguns dels motius que van escollir els participants per ambientar els seus llits. Durant el recorregut, els equips van haver de superar una sèrie de proves. La cursa era cronometrada però també es puntuaven aspectes com ara l'originalitat del llit i de les disfresses, a més del disseny de l'andròmina.

La Cursa de Llits és, juntament amb la Rua de dissabte, una de les activitats més esperades i esbojarrades del carnaval a Lleida perquè el principal objectiu és passar-bo d'allò més bé. En aquesta edició, van ser dotze els equips que hi van prendre part, que van dedicar les seves andròmines a motius tan diversos com ara Disney, flamencs, cowboys, les 'fake news', la suposada platja de Lleida, els paradisos fiscals, la problemàtica sobre el transport de viatgers entre el sector del taxi i les VTC o la "injustícia", fent en aquest cas una clara al·lusió al judici als líders independentistes.

Cursa de llits
Una de les andròmines participants en la Cursa de llits, dedicada a la suposada platja de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Pel camí, els participants van haver de superar algunes proves

De forma esglaonada, els participants de la prova van arrencar de davant l'església de Sant Llorenç, quan Pau Pi, acompanyat de la tinenta d'alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, els han donat la sortida. Van continuar el recorregut pels carrers dels Descalços i Lluís Besa, la plaça de Sant Antoni Maria Claret, els carrers de la Palma i l'Almodí Vell, la plaça de la Catedral, el carrer de la Vila de Foix, l'avinguda de Blondel, el pati de les Comèdies, el carrer Major, la plaça de la Paeria, fins arribar a la plaça de Sant Joan. 

Cursa de llits
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, visitant els equips participants en la Cursa de llits del Carnestoltes de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Pel camí, els participants van haver de superar algunes proves, alguns amb més problemes que altres. Nombrosos lleidatans s'hi van aplegar durant tot el recorregut seguir la cursa. El premi per al llit guanyador consisteix en un viatge per a quatre persones. La Cursa de Llits, coordinada pels Castellers de Lleida, és, juntament amb la Rua de dissabte, una de les activitats més esperades i esbojarrades del carnaval a Lleida. Els actes es reprendran dimecres per posar el punt final al Carnestoltes amb la vetlla de les despulles de Pau Pi, el seguici fúnebre i el tradicional enterro de la Sardina.

Cursa de llits
Una de les andròmines participants en la Cursa de llits del Carnestoltes de Lleida, dedicada a la 'injustícia cega' | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari