Catalunya Diari

L’Escorxador programa els seus espectacles familiars amb Xip Xap, La Baldufa i Titiriteros de Binéfar

L’Escorxador programa els seus espectacles familiars amb Xip Xap, La Baldufa i Titiriteros de Binéfar| Redacció - Fotografia: Xip Xap / Titiriteros / La Baldufa

 

El Teatre Municipal de l’Escorxador ha posat a la venda les entrades i ha obert les inscripcions per assistir als tres espectacles familiars programats per aquesta temporada. ‘El llop i les 7 cabretes’, de la companyia Xip Xap; ‘El bandido Cucaracha’, dels Titiriteros de Binéfar, i ‘Safari’, de La Baldufa, són les propostes amb un alt contingut i missatge per als nens, nenes i les seves famílies.

Tots ells són espectacles pensats i construïts d’una manera artesana als tallers de les mateixes companyies, cosa que els dóna un valor afegit i una garantia de qualitat excel·lent.
 
També, i com ja es va fer l'any passat, les tres obres es presentaran en uns tallers gratuïts a la Biblioteca Pública de Lleida previs a la representació dels espectacles, per tal que es pugui conèixer, no només els personatges i les històries, sinó també com va ser el procés creatiu de cadascun.
 
El 16 de febrer, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Pública de Lleida, la companyia Xip Xap serà la primera a iniciar el taller previ a l’espectacle ‘Les 7 cabretes i el llop’, que es podrà veure el mateix cap de setmana al Teatre Municipal Julieta Agustí. Va adreçat a infants a partir de 3 anys, es gratuït i cal inscripció prèvia a bibliotecalleida.gencat.cat.
 
‘Les 7 cabretes i el llop’ es podrà veure el dissabte 20 de febrer, a les 17.00 i a les 18.30 hores, i el diumenge, dia 21, a les 12.00 hores. Es tracta d’una original versió d’aquest conte tradicional, tintada d’ironia rural amb l’actitud de veure-les venir d’un pastor pirinenc. Les situacions creades pel joc col·lectiu de les germanes i l’astúcia del llop per aconseguir el botí permeten un joc dramàtic divertit, al qual s’afegeix una reflexió sobre la cultura agrícola i ramadera dels pobles de muntanya. Un espectacle de titelles construïdes amb fustes nobles, a mà. Un treball d’artesania que parla també de vells oficis. El preu de les entrades és 6 euros i la durada de l’espectacle, d'uns 50 minuts.
 
La segona proposta de la programació dels Espectacles Familiars arriba de la mà dels Titiriteros de Binéfar, el 30 de març, a les 18.00 hores, els quals faran una xerrada prèvia a la representació del seu espectacle ‘El bandido Cucaracha’, al mateix Teatre de l’Escorxador. Aquest acte és gratuït, malgrat ser necessari la inscripció prèvia a bibliotecalleida.gencat.cat.
 
‘El bandido Cucaracha’ fou estrenada el 1989 pels Titiriteros de Binéfar. Més de 25 anys després tornen a representar la vida del ‘Robin Hood dels Monegros’, un bandoler a qui només van poder atrapar tot enverinant-li el vi. Un espectacle amb música en directe d’instruments tradicionals aragonesos, que posa a escena la situació social al segle XIX: el caciquisme, la desigualtat social i el treball infantil, són alguns dels elements d’aquesta comèdia compromesa en una època d’un territori rural gens llunyà. Els Titiriteros representaran aquesta obra al Teatre de l’Escorxador, el 2 d’abril, a les 18.00 hores, i el dia 3, a les 12.00 hores. El preu de les entrades és de 6 euros.
 
El tercer taller programat en el cicle d’Espectacles Familiars anirà a càrrec de La Baldufa el 13 de maig, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Pública. Serà previ a la representació de ‘Safari’, a la Sala 1 de l’Escoxador.
 
A ‘Safari’ La Baldufa recupera els dos protagonistes d'Embolic a la Granja: en Pinyot i en Carabassot, ara a la sabana africana, on han anat a buscar una rara espècie de mico que encara no ha estat mai observada per l’ésser humà. En plena aventura, topen amb un lleó capmoix i pensarós que no sap rugir i a qui els altres animals fan la guitza. Què caldrà fer per què el rei de la selva s’envalenteixi? L’espectacle, del qual es faran tres representacions, el dia 21 de maig, a les 17.00 i a les 18.30 hores, i el dia 22, a les 12.00 hores, està pensat per a infants a partir dels 3 anys.


Comentaris

envia el comentari