Catalunya Diari

L’Espai Cavallers acull una exposició retrospectiva de l’artista Isidre Mercadé

L’Espai Cavallers acull una exposició retrospectiva de l’artista Isidre Mercadé| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaUna vuitantena d’obres, de diferents tècniques, mides i format, consten l’exposició, al voltant d’aquests eixos: Dibuixos de Joventut -1936; Dibuixos des de la presó – 1939; Dibuixos de la postguerra – 1944; Obra: 1950, 1960, 1970, 1980, 1990; Dibuix Homenatge a Xavier Gosé – 1968; Sèrie d’obres de Lleida.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat l’exposició, que compta amb peces inèdites, i ha saludat el fill de l’artista homenatjat, Isidre Mercadé. En els parlaments, Isidre Mercadé ha destacat l’estimació i l’afecte que el seu pare va tenir per Lleida i el granet de sorra que va aportar amb la seva obra pictòrica. Així mateix, el seu fill també ha fet una interpretació musical per homenatjar el seu pare i també el món guitarrista de Lleida amb la interpretació de la peça 'La Guajira', del mestre Emili Pujol del qual n’era deixeble. L’elecció d’aquesta peça també respon als vincles de l’artista Isidre Mercadé amb Cuba.

Nascut a Cornellà de Llobregat, va traslladar-se a Lleida on el 1946 va intervenir activament en la fundació del Cercle de Belles Arts i posteriorment en l’Escola de Belles. Arts. Estant a Lleida contacta i es relaciona amb diversos artistes, pintors i escultors de la seva generació com: Leandre Cristòfol, Manuel Viola, Antoni García Lamolla i, Josep Benseny, Bonaventura Masip Claramunt, Francesc Charles Pardell, Enric Crous Vidal, entre altres. La seva obra s’ha exposat arreu del món i es troba en col·leccions del Museu d’Art Jaume Morera, Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, Cercle de Belles Arts i Institut d’Estudis Ilerdencs.

Els tinents d’alcalde Josep Presseguer, Rafel Peris i Sara Mestres han assistit a l’acte d’obertura de la mostra que s’ha fet coincidir amb l’Obert Centre Històric, ja que Mercadé va estar molt vinculat amb el moviment artístic de la plaça de l’Ereta i amb l’ambient guitarrista que s’hi va produir. L'exposició romandrà oberta fins al 30 d´octubre de 2012.


Comentaris

envia el comentari