Catalunya Diari

L'espectacle 'In Forma Pauperis' arriba dissabte a Tàrrega

L'espectacle 'In Forma Pauperis' arriba dissabte a Tàrrega| Redacció - Fotografia: Facebook Institut del Teatre

 

El Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega 2013 continua la sèrie d’assajos oberts que ha anat oferint durant la primavera i l’estiu amb un passi d’una nova proposta. L’espectacle és, en aquest cas, In Forma Pauperis, de Grupo Carro F.C., que s’inclou dins els Workshops FiraTàrrega, una nova secció de la programació integrada per propostes en les quals hi participen els alumnes que formen part dels diferents programes de formació en Arts de Carrer. L'acte es durà a terme aquest dissabte a les 22.30 hores, a la Plaça de les Nacions de Tàrrega.

El muntatge, que compta amb l’assessorament del prestigiós director xilè Ignacio Achurra, és fruit de la residència artística de la companyia a la ciutat. Aquesta coproducció de FiraTàrrega i l’Institut del Teatre és el resultat d’un taller integrat per alumnes de l’IT i es presenta en el context dels actes de commemoració del centenari d’aquesta institució. 
 
Després de ser expulsats de casa seva, uns personatges s’enfronten a les forces de l’ordre. 'In Forma Pauperis', una proposta de teatre de carrer que s’estrenarà oficialment durant els dies de la Fira (del 5 al 8 de setembre), és un espectacle de creació col·lectiva en el qual els joves intèrprets alumnes de l’Institut del Teatre es plantegen l’espai públic com a escenari ideal per a les seves dramatúrgies visuals. Es tracta d’una proposta crítica que ens connecta amb els temes més actuals de la societat contemporània: l’habitatge, les protestes contra l’ordre establert, la realitat virtual i les xarxes socials, el culte a la imatge, el poder que tenen els mitjans de comunicació per subvertir la realitat... Una creació que interpel·la els espectadors en l’espai col·lectiu i que reivindica les possessions més preuades de l’espècie humana: l’esperit creador, la llibertat de pensar i d’actuar.
 
Programa de Suport a la Creació 2013 
Els projectes seleccionats en el Programa de Suport a la Creació 2013 suposen una cinquena part de la programació de FiraTàrrega 2013. Des d’aquesta passada primavera i fins als dies de FiraTàrrega d’enguany (del 5 al 8 de setembre), es fan a la ciutat una sèrie d’assajos oberts que serveixen al públic i a la premsa per conèixer de primera mà el desenvolupament dels seus treballs de creació i, als artistes i companyies, per rebre la crítica i l’opinió dels assistents i fer créixer, així, els seus treballs fins al moment de la seva estrena. 
 
Per tercer any consecutiu, FiraTàrrega aposta pel foment de la creació d’espectacles d’arts de carrer i materialitza aquesta voluntat a través de la realització de diferents laboratoris de creació, residències artístiques i espectacles de coproducció transnacional, sense oblidar l’àmbit formatiu, mitjançant la realització de cursos i tallers. Així, FiraTàrrega continua reivindicant-se com a territori creatiu més enllà dels dies de la Fira.


Comentaris

envia el comentari