Catalunya Diari

L’exposició d'Antonio López a la Fundació Sorigué rep 35.700 visitants

L’exposició d'Antonio López a la Fundació Sorigué rep 35.700 visitants| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaL’exposició es trasllada ara al Japó, on hi romandrà durant sis mesos (concretament a The Bunkamura Museum of Art de Tokio; al Nagazaki Prefectural Art Museum i a l’Iwate Museum of Art).

La mostra la formaven més de mig centenar d’obres de López. Gran part d’elles eren de la col·lecció particular del reconegut artista, amb un nombre significatiu d’obres inèdites, d’estudi i moltes d’elles en procés de treball. El conjunt de dibuixos, d’olis i d’escultures representaven els seus temes habituals: els interiors, la figura humana, els paisatges i les Grans Víes de Madrid. Algunes peces havien estat exposades al Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid o al Bellas Artes de Bilbao. L’espai expositiu era compartit amb altres obres de la fundació, com Antony Gormley, Julie Mehretu o Simeón Raiz Ruíz, entre altres.

L’exposició d’Antonio López es completava amb l’obra 'Dia i Nit', que han ocupat dos espais públics de la ciutat, la plaça Sant Joan i la rotonda de davant de la fundació.

La mostra ha atret l’atenció de molts turistes internacionals. Un 3% dels visitants han estat internacionals, procedents dels Estats Units, Itàlia o Gran Bretanya, entre altres. La majoria han estat de Lleida i del territori català, encara que uns 6.700 han vingut de llocs com Saragossa, Madrid o València. S’han de remarcar també les visites d’estudiants d’arreu de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari