Catalunya Diari

L'exposició retrospectiva del fotògraf britànic Terry O'Neill arribarà a Lleida el 23 de març

L'exposició retrospectiva del fotògraf britànic Terry O'Neill arribarà a Lleida el 23 de març| ACN - Fotografia: Terry O'Neill

 

L'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida acollirà del 23 de març al 24 d'abril en el marc de la 22a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya l'exposició 'Terry O'Neill. El rostro de las leyendas', una producció de Fundación Telefónica que fa una retrospectiva del fotògraf britànic. 

La mostra conté algunes de les fotografies més cèlebres d'O'Neill, el qual ha centrat la seva carrera en el retrat, documentant així els moments més intimistes i naturals dels grans mites del cinema dels últims 60 anys, els grups de pop i rock que van marcar tendència musical en els 60 i 70 del segle passat i les figures de la moda, sobretot, dels 90. L'exposició que arribarà aquesta primavera a la capital del Segrià ja ha visitat altres ciutats com ara Girona, Madrid, Zamora, Múrcia, Huelva o Sant Sebastià.
 
L'estil natural i inconfusible d'O'Neill neix de la conjunció de dos factors com són l'ús de la càmera de 35 mm -molt més lleugera i còmoda de manejar que les habituals de l'època-, i l'accés excepcional als fotografiats, amb els quals passava dies sencers com si fos un d'ells. Segons O'Neill, hi ha tres regles imprescindibles per ser un gran fotògraf que passen per ser el més invisible possible, tenir una gran paciència i saber combinar una gran discreció amb unes grans dots de relacions públiques.
 
Biografia
Terry O'Neill (Londres, 1938) va començar la seva carrera al departament de fotografia de British Airways a l'aeroport de Heathrow, a Londres, on retratava als viatgers que arribaven al país. El 1959 va començar a treballar per al diari Daily Sketch a Fleet Street i el seu primer encàrrec fotogràfic va ser Lawrence Olivier. A partir d'aquí, va immortalitzar els inicis de les grans bandes de pop i rock dels 60 a Anglaterra. Després va iniciar a Hollywood una carrera com a fotògraf professional que li va permetre apropar-se als grans del cinema i retratar-amb un estil que l'ha caracteritzat al llarg de la seva trajectòria.
 
Terry ha estat guardonat amb la medalla de The Royal Society 's Centenary el 2011 en reconeixement per la seva contribució a l'art de la fotografia. El fotògraf ha publicat portades per a mitjans com ara Time, Stern, Paris Match, The Sunday Times Magazine, Vanity Fair i moltes altres publicacions durant les sis dècades de trajectòria professional, a més d'haver creat pòsters per al cinema i portades d'àlbums que s'han convertit en icones. En l'actualitat, el seu treball s'exhibeix en galeries nacionals i col·leccions privades de tot el món i promou els premis internacionals de fotoperiodisme que porten el seu nom.


Comentaris

envia el comentari