Catalunya Diari

La literatura centra les activitats de Cervera Capital de la Cultura Catalana

L’acte forma part del cicle ‘Córrer la Veu’, en el qual la capital de la Segarra vol fomentar accions al voltant de la lectura

Gerard Quintana
Gerard Quintana | Alam Raja

La literatura continua tenint protagonisme a les activitats de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. En aquesta ocasió, els protagonistes són quatre personalitats del món literari i cultural català. En un acte conduït per Alba Granell el dimecres 10 d'abril a les 20 hores a l'Auditori, els autors Rafel Nadal, Marc Artigau, Sílvia Soler i Gerard Quintana presentaran les seves darreres obres en un format tertúlia.

Rafel Nadal presentarà la novel·la 'El fill de l'italià', premi Ramon Llull, que explica l'odissea d'un grup de mariners italians que el 1943 es van refugiar a Caldes de Malavella.  El premi Josep Pla per 'La Vigília', Marc Artigau, comentarà els detalls de la història d'un periodista que ha d'escriure una biografia per encàrrec. Sílvia Soler donarà a conèixer 'El fibló', protagonitzada per tres germans que hereten la casa d'Alella en la qual van créixer i decideixen anar-hi a viure. El músic Gerard Quintana presentarà el seu debut en el món de la novel·la amb l'obra 'Entre el cel i la terra', una història d'amor que retrata aspectes socials i polítics de la Catalunya de la segona meitat del segle XX.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Tercera activitat del cicle 'Córrer la Veu'

La presentació d'aquest dimecres és la tercera activitat del cicle 'Córrer la Veu', amb el qual Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 proposa diferents iniciatives entorn de la lectura. Cervera es convertirà, al llarg de tot aquest any 2019, en la Capital de la Cultura Catalana gràcies al desplegament d'un programa d'activitats, format per prop de 200 accions interdisciplinàries repartides en més de 25 escenaris i amb la participació de més de 260 artistes i creadors, que tenen per objectiu posar en relleu la riquesa cultural de la capital de la Segarra i el seu territori.

Al llarg de pràcticament un any, un comissariat creat específicament per a l'ocasió ha confeccionat la programació d'actes de la ciutat més petita de totes les viles que han estat distingides amb el títol de Capital de la Cultura Catalana i que agafa el relleu de Manresa, la capital del Bages, ciutat distingida amb aquest reconeixement l'any 2018. La programació que s'ha presentat és el resultat d'un procés participatiu en el qual s'han consultat prop d'una cinquantena d'associacions culturals del territori. Aquest treball de fons es concreta en una programació que aposta per la creació més que per l'exhibició, i presenta 70 projectes culturals i artístics de nova creació que, un cop desplegats, donaran lloc a més d'un centenar d'accions culturals que se celebraran durant tot un any.

Cervera acull en la seva agenda cultural de caràcter estable altres cites anuals imperdibles

A banda d'aquests projectes de nova creació, Cervera acull en la seva agenda cultural de caràcter estable altres cites anuals imperdibles, com l'Aquelarre, el Festival de Pasqua (de música catalana), el Curs Internacional de Música-Càtedra Emili Pujol (tot un referent a escala nacional i internacional, amb participació activa d'alumnes d'arreu) i La Passió medieval, així com una llarga llista d'exposicions i intervencions patrimonials que es veuran reforçades pel fet de formar part de la programació de la capitalitat. La suma de totes aquestes activitats (ordinàries i extraordinàries) inundarà aquest any 2019 de cultura la capital de la Segarra, amb un total de prop de 200 activitats culturals interdisciplinàries adreçades a tots els públics.

Segons va explicar Ramon Royes, paer en cap de Cervera, durant la presentació dels actes, un dels reptes principals de la capitalitat «és, sens dubte, dinamitzar la mateixa agenda cultural estable de Cervera a partir de la capitalitat, consolidar igualment el rol dels equipaments culturals de referència a casa nostra i treballar d'una manera molt directa amb les entitats locals per potenciar els seus valors de participació i representativitat». Sota el concepte que «la cultura ha d'anar més enllà del fet cultural», molts projectes inclosos en el programa d'actes de la capitalitat neixen amb voluntat de continuïtat. Així doncs, la producció pròpia es concep per generar no només un impacte cultural, sinó també econòmic en el territori.


Comentaris

envia el comentari