Catalunya Diari

La literatura, protagonista de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019

aules rodones, exposicions, muntatges teatrals, sopars literaris o un musical, algunes de les activitats d’aquesta iniciativa

Cervera
Vista de la ciutat de Cervera | Viquipèdia

La literatura agafa protagonisme als actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. Aquest dissabte, 16 de febrer, el Casal de Cervera acollirà a les 21.00 hores el ‘Sopallibres’, un sopar literari organitzat pels llibreters de la capital de la Segarra que vol retre homenatge a totes les persones vinculades al món literari i a Cervera.

L’acte de dissabte és el primer del cicle ‘Córrer la veu’, en el qual es vol revalorar als escriptors i poetes de Cervera. A més, la iniciativa busca acostar al territori els principals autors catalans. El ‘Sopallibres’ està organitzat per les llibreries Cucafera, Universitat, Quiosc Papers i Més i Tastalletres.

La idea de l’acte és fer un reconeixement a totes aquelles persones que tenen un vincle amb el món del llibre de Cervera. Així, un grup de voluntaris del Club de Lectura de la Biblioteca de Cervera llegiran fragments d’alguns autors. Al sopar, se citarà a tots els escriptors, il·lustradors, fotògrafs i editors que participen en el projecte. Durant el ‘Sopallibre, un grup de música del Conservatori de Cervera amenitzarà la vetllada. Al final de l’esdeveniment, es llegiran poemes escrits per persones amb problemes de Salut Mental.es activitats de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 segueixen durant el mes de febrer.

 

Concert de l'Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida

El dissabte 23 de febrer al Paranimf de la Universitat de Cervera a les 19 hores tindrà lloc un concert de l'Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida - OITLL. Una iniciativa pedagògica que permetrà als estudiants de música de les escoles i conservatoris de la demarcació de Lleida desenvolupar un treball orquestral de qualitat. Cervera es convertirà, al llarg de tot aquest any 2019, en la Capital de la Cultura Catalana gràcies al desplegament d’un programa d’activitats, format per prop de 200 accions interdisciplinàries repartides en més de 25 escenaris i amb la participació de més de 260 artistes i creadors, que tenen per objectiu posar en relleu la riquesa cultural de la capital de la Segarra i el seu territori.

Al llarg de pràcticament un any, un comissariat creat específicament per a l’ocasió ha confeccionat la programació d’actes de la ciutat més petita de totes les viles que han estat distingides amb el títol de Capital de la Cultura Catalana i que agafa el relleu de Manresa, la capital del Bages, ciutat distingida amb aquest reconeixement l’any 2018. La programació que s’ha presentat és el resultat d’un procés participatiu en el qual s’han consultat prop d’una cinquantena d’associacions culturals del territori. Aquest treball de fons es concreta en una programació que aposta per la creació més que per l’exhibició, i presenta 70 projectes culturals i artístics de nova creació que, un cop desplegats, donaran lloc a més d’un centenar d’accions culturals que se celebraran durant tot un any.

 

Altres esdeveniments culturals

A banda d’aquests projectes de nova creació, Cervera acull en la seva agenda cultural de caràcter estable altres cites anuals imperdibles, com l’Aquelarre, el Festival de Pasqua (de música catalana), el Curs Internacional de Música-Càtedra Emili Pujol (tot un referent a escala nacional i internacional, amb participació activa d’alumnes d’arreu) i La Passió medieval, així com una llarga llista d’exposicions i intervencions patrimonials que es veuran reforçades pel fet de formar part de la programació de la capitalitat. La suma de totes aquestes activitats (ordinàries i extraordinàries) inundarà aquest any 2019 de cultura la capital de la Segarra amb un total de prop de 200 activitats culturals interdisciplinàries adreçades a tots els públics.


Comentaris

envia el comentari