Catalunya Diari

Litus obrirà el 27 de febrer el cicle acústics de l’Espai Orfeó

El cicle acústics que també comptarà amb l’actuació de Maria Jaume

Imatge de l'artista Litus
Litus obrirà el 27 de febrer el cicle acústics de l’Espai Orfeó | Iván Martínez

Litus pujarà a l'escenari de l'Espai Orfeó de Lleida el pròxim 27 de febrer per desgranar les cançons del seu darrer treball, 'Hablo tu idioma pero no lo entiendo' (U98 Music, 2019) que ja han vist en directe ciutats com Barcelona, Madrid, Màlaga, Girona o Manresa.

En aquesta ocasió ho farà al costat del guitarrista Oest de Franc (Joan Masdéu, Gerard Quintana & Els Intocables, Òxid,...). Cantant, guitarrista, pianista, compositor i actor, Litus apareix diàriament com a frontman de la banda del programa televisiu Late Motiv d'Andreu Buenafuente a #Canal 0 de Movistar+, activitat que l'ocupa ininterrumpudament des de 2016.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Impetuós, escènic i comunicatiu, Litus és una cruïlla de diversos estils. La seva música transita pel soul i el pop en convivència pacífica amb el funk, el folk o el rock. I els seus concerts són un show total impregnats d'energia i bon gust. De variades inflexions vocals, les seves cançons -elegants i riques en instrumentació- criden l'atenció amb tornades enèrgiques i entranyables. Un directe sense embuts fruit de l'experiència obtinguda durant aquests anys i que li ha donat l'oportunitat de ser molt versàtil a l'escenari.

Hablo tu idioma pero no lo entiendo

Les cançons de 'Hablo tu idioma pero no lo entiendo' (U98 Music, 2019) parteixen d'un llenguatge i un imaginari que Litus ha anat creant al llarg de la seva carrera amb un resultat molt fresc, nou i refinat. El disc no pretén trencar amb res sinó ampliar la paleta de colors, una virtut associada a la seva forma de comunicar-se.

Tal com indica el mateix Litus, «la manera d'avançar o innovar no ha consistit a anar només cap endavant, sinó en quedar-me quiet i observar què passava pels costats». El títol del disc fa referència a la cançó que Litus va compondre per a l'obra La puerta de al lado de Sergio Peris Mencheta (2016). Més enllà de la connexió amb el significat de l'obra, és un títol que li permet parlar de moltes coses i constatar que «parlar un mateix idioma no és garantia d'entendre'ns».

Una de les singularitats del nou treball és que pràcticament totes les cançons es titulen amb noms i cognoms propis, imaginaris i també reals. El disc està autoproduït pel propi Litus al costat de Sasha Alexander i Pablo Novoa. Andreu Buenafuente és qui s'ha encarregat de la creació i el disseny de la portada. «Em sento molt orgullós d'aquest nou disc. Personalment em transmet una sensació de serenitat; em noto desacomplexat». «Litus cuida els texts al detall. Hi ha reflexions sobre la vida, sobre les penes i les insatisfaccions qüotidianes».


Comentaris

envia el comentari