Catalunya Diari

Lleida acollirà la 6a edició del Som Cinema a partir del 21 d'octubre

Lleida acollirà la 6a edició del Som Cinema a partir del 21 d'octubre| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Espai Orfeó de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació oficial de la 6a edició de la Mostra de Cinema i Audiovisual Català- Som Cinema, que ha comptat amb la presència del director del certamen, Manel Montañés, qui ha anomenat la Mostra com un 'Festival Formiga', "un festival necessari pel país que pretén consolidar-se amb el temps i que enguany ha rebut obres seleccionades i premiades en diversos festivals de prestigi".

Som Cinema aixecarà el teló el dimecres 21 d’octubre a les 20.30 hores, a l'Auditori Municipal Enric Granados, amb la projecció del curtmetratge '2037' i el llargmetratge 'Nick'. Durant 5 dies, la Mostra ocuparà temporalment l'Espai Orfeó i aproparà el cinema independent català a Lleida a través de 30 treballs (documentals i ficció) que competiran a la Secció Oficial.
 
Som Cinema, organitzat per Suggeriments amb la col·laboració de l’IEI i de l’Ajuntament de Lleida, és avui en dia l’única mostra dedicada exclusivament a la promoció de cinema i altres formats audiovisuals de producció catalana realitzats per nous creadors i productors.
 
Enguany, els jurats encarregats de decidir els finalistes en la Secció Oficial d’obres de 'Ficció' seran Santiago Lapeira (director, productor i guionista), Alícia Pérez Borrás (actriu Lo Cartanyà, La Riera, etc) i Blai Morell (periodista i crític cinematogràfic). En la secció 'Documentals', els jurats seran Oriol Porta (productor i director de documentals), Sandro Machetti Sànchez (professor Cinema i arts audiovisuals) i Oriol Bosch Bausà (llicenciat en Història de l’art, Filmoteca Terres de Lleida).
 
En aquesta 6a edició, la Mostra ha rebut un total de 86 obres procedents de Barcelona, Terrassa, Andorra, Girona, Valls, Mallorca, Tarragona, St. Vç. Castellet, València, Manresa, St. Fost, Vilanova i la Geltrú, Perpinyà, Cardedeu i Lleida.


Comentaris

envia el comentari