Catalunya Diari

Lleida acull la 16a edició del Tast Solidari de Vi per Vida

La recaptació de 1.100 €, aconseguida durant la 16a edició del tast solidari, es destinarà a l’IRB Barcelona

Imatge del 'Vi per Vida'
Imatge del 'Vi per Vida' | LleidaDiari.cat

Un centenar de persones van participar el passat diumenge 12 de maig en la 16a edició del tast solidari organitzat per 'Vi per Vida', associació sense ànim de lucre que té com a objectiu donar suport a la recerca en metàstasi i sensibilitzar la ciutadania en favor de la investigació del càncer.

La iniciativa, nascuda de la mà del sommelier Xavier Ayala, es va celebrar al Restaurant 1203, situat davant del Castell de la Suda, al turó de la Seu Vella de Lleida. Durant l'acte es van degustar cinc vins de diversos cellers de l'àmbit català, pertanyents a dues denominacions d'origen diferents:

- Celler Estones de Mishima (DO Terra Alta)

  

- La Gravera (DO Costers del Segre)

  

- Vilars d'Arbeca (DO Costers del Segre)

  

- Batlliu de Sort (DO Costers dels Segre)

  

- Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre)

Vi per Vida ja treballa en el proper tast solidari

En aquesta ocasió, els vins del tast es van acompanyar amb l'actuació musical de David Carabén, cantant, guitarrista i compositor del grup català Mishima. Carabén va animar l'ambient amb una interpretació festiva dels seus temes més coneguts. Durant la jornada es van recaptar un total de 1.100 €, que es destinaran a l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) per a la investigació en la lluita contra el càncer.

Per altra banda, Vi per Vida ja treballa en el proper tast solidari que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona durant la tardor d'aquest any i la intenció és que l'acte sigui de gran format. Per a aquest nou tast, Vi per Vida col·laborarà conjuntament amb l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i l'IRB Barcelona.

Col·laboració amb la iniciativa #RepteMetàstasi de l'IRB

Durant el tast es va fer referència a una iniciativa impulsada per l'IRB Barcelona, coneguda com a #RepteMetàstasi, que compta amb el suport de 'Vi per Vida'. La finalitat de la campanya és implicar la societat i aconseguir una mobilització en favor de la recerca de la metàstasi amb l'objectiu de recaptar 5 milions d'euros durant els quatre anys vinents. 'Vi per Vida' participa activament en aquest repte i va fer entrega d'una donació de 6.000 € el passat mes de febrer.


Comentaris

envia el comentari