Catalunya Diari

Lleida acull la 72a edició de la Festivitat de Sant Antoni Abat

Lleida acull la 72a edició de la Festivitat de Sant Antoni Abat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del president de l’Associació Cultural i Recreativa dels Pagesos, Marc Vives; el prior de la Congregació de la Puríssima Sang, Àngel Simó; i del President del Gremi de Forners, Manel Llaràs, ha presentat aquest dimarts els actes previstos amb motiu de la Festivitat de Sant Antoni Abat. Aquesta celebració sorgeix a la ciutat fa 72 anys de la mà de la societat civil lleidatana, i posa de relleu el treball conjunt de diverses entitats per mantenir aquesta festa tan arrelada a la ciutat, entre elles l’Associació Cultural i Recreativa dels Pagesos, la Congregació de la Puríssima Sang i el Gremi de Forners, entre altres.
 
El paer en cap ha remarcat que "si en alguna ciutat o poble té sentit la festa de Sant Antoni Abat, és a Lleida. La Festivitat de Sant Antoni Abat a Lleida uneix el nostre model econòmic més important, el sector agroalimentari, amb les nostres tradicions més arrelades. És per això que cal mantenir i no deixar perdre aquesta tradició tan nostra".
 
Per la seva banda, el responsable del gremi de forners ha destacat que, amb motiu d’aquesta festivitat, els establiments agregats al gremi oferiran les ferradures de Sant Antoni, de les que es preveu vendre unes 20.000 unitats.
 
Programa de la Festivitat de Sant Antoni Abat
Dimecres 16 de gener
- 18.00 hores: Concurs de pastissos amb productes de l’Horta i xerrada 'Com decorar casa teva amb centres decoratius, aprofitant eines i espais'. Lloc: Parc de la Serra Llarga.
 
Dijous 17 de gener
- 11.00 hores: Missa en Honor a Sant Antoni Abat i benedicció d’animals. També tindrà lloc la tradicional venda de ciris i pans beneïts a càrrec dels membres de la Congregació. Lloc: Església de la Puríssima Sang.
 
Dissabte 19 de gener
- 09.00 hores: Esmorzar. Lloc: Cooperativa.
- 10.00 hores: Sortida de carrosses, carros i cavalleries.
- 11.00 hores: Missa en honor a Sant Anastasi. Lloc: Església de la Puríssima Sang.
- 12.00 hores: Benedicció de les carrosses, carros i cavalleris a l’Avinguda Blondel i desfilada fins als Tres Tombs.
- 21.00 hores: Sopar de germanor a la Llotja.
24.00 hores: Ball de fi de festa amb l’orquestra New York i entrega de premis.Comentaris

envia el comentari