Catalunya Diari

Lleida acull el I Seminari intensiu d’escriptura de novel·la negra

Donarà el tret de sortida a la quarta edició del festival El Segre de negre

Imatge d'arxiu | Cedida

Lleida acollirà els propers 30 i 31 de maig la primera edició del Seminari intensiu de novel·la negra El Segre de negre, una proposta innovadora en el marc dels festivals negrots que se celebren arreu del territori català que donarà el tret de sortida, precisament, a la quarta edició del festival lleidatà dedicat a aquest gènere literari, que enguany tindrà lloc els dies 31 de maig i 1 de juny.

I és que, tot i que en els darrers anys han proliferat els festivals de novel·la criminal i policíaca -de manera que si fa set anys a Catalunya només es feia el BCNegra i tot just naixia Tiana Negra, ara tenim més d'una desena de festivals només a casa nostra-, cap d'ells no ha inclòs mai un vessant formatiu per a qui vulgui iniciar-se o perfeccionar l'escriptura en aquest gènere.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Seminari per a persones que vulguin aprendre a escriure novel·la negra

Per això, com a activitat prèvia al festival El Segre de negre, l'organització ha decidit posar en marxa aquest seminari destinat a aquelles persones que vulguin aprendre a escriure novel·la negra i que tindrà com a pilars les classes, eminentment pràctiques i impartides per professionals de reconegut prestigi, la convivència entre els alumnes i els professors i l'assistència al festival des d'un lloc de privilegi.

En concret, el seminari està coordinat per l'escriptor i periodista Sebastià Bennasar, especialista en literatura i gènere negre. A més a més, com a punt fort del curs, aquesta primera edició comptarà amb la participació destacada de l'escriptor grec Petros Markaris, conegut arreu del món per les seves novel·les policíaques protagonitzades pel comissari Kostas Jaritos. Així mateix, impartiran classes magistrals els escriptors Emili Bayo i Susana Hernández.

El programa

El seminari començarà el dia 30 de maig, amb una conferència inaugural a càrrec de Sebastià Bennasar que porta per títol De què parlem quan parlem de novel·la negra?, oberta al públic general, que tindrà lloc a la Universitat de Lleida. Bennasar també impartirà durant el Seminari cinc sessions pràctiques on incidirà en els elements, els recursos i les claus per escriure novel·la negra. Per la seva banda, l'escriptor grec Petros Markaris, un dels referents de la novel·la negra europea, impartirà una classe magistral amb el títol Com escric novel·la negra i per què?. Markaris serà, a més a més, l'escriptor que rebrà el Premi a la Trajectòria Literària, un guardó de nova creació que s'entregarà durant la quarta edició de El Segre de negre.

Durant el seminari també oferiran classes magistrals sobre escriptura de gènere negre l'autor lleidatà Emili Bayo, que va publicar el títol Més que ràbia la passada tardor, i l'autora barcelonina Susana Hernández, que acaba de publicar la novel·la Los miércoles salvajes amb Editorial Milenio. Aquesta activitat està oberta a tothom, tot i que té un nombre limitat de places. Les persones que vulguin participar-hi poden inscriure's a través del web del festival lleidatà, www.elsegredenegre.cat. El període d'inscripció finalitza el 20 de maig.


Comentaris

envia el comentari