Catalunya Diari

Lleida apropa els concerts a les persones en risc d’exclusió social

Lleida apropa els concerts a les persones en risc d’exclusió social| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Amb l’adhesió d’aquests, 'Apropa Cultura' compta ja amb 25 equipaments culturals de música, teatre i dansa d’arreu de Catalunya i s’adreça als centres socials i associacions que treballen amb aquests col·lectius. D'aquesta manera es referma el seu compromís d’apropar la cultura a les persones en risc d’exclusió. El tinent d'alcalde Josep Presseguer ha presidit la presentació d'aquesta iniciativa a diferents entitats socials de Lleida i ha remarcat que per mitjà d'aquest programa, que entèn la cultura com a instrument d'integració social de primer ordre, "s'ofereix l'oportunitat que tothom, sense distincions, pugui gaudir de la cultura".
 
Des del mes d’octubre de 2012 fins al mes de gener de 2013, l’Ajuntament de Lleida, a través dels respectius equipaments culturals de la ciutat (Auditori municipal Enric Granados, Teatre de l’Escorxador i Aula municipal de Teatre) obrirà 21 esdeveniments culturals al programa 'Apropa Cultura'. Els espectacles escollits s’oferiran a un preu únic de 3 euros l’entrada pels col·lectius en risc d’exclusió social; i un preu social d’entre 5 i 15 euros per a altres col·lectius i associacions de l'àmbit social i /o de la salut.
 
En relació amb les arts musicals els espectacles són: 'El Beethoven més feliç' (Orquestra Simfònica del Vallès), Concert cloenda Musiquem Lleida (Coral Shalom), Concert líric: 'Àries i Duos d’Òpera', 'Per uns instants. Joguines i música de somni's, concert inaugural de l’orquestra Simfònica Julià Carbonell, Concert 'El setge de 1646' i la Música de la Banda municipal de Lleida, 'Merci, bien. Música i acrobàcies', Concert Emperador de la Jove Orquestra de ponent, 'Les veus del Nadal' del cor de cambra de l’Auditori Enric Granados, 'Quadres d’una exposició' de la Banda municipal de Lleida.
 
En relació amb les arts escèniques: 'Circ DEjà Vu' de la Baldufa, 'Les mil i una nit' de l’Aula municipal de Teatre, 'El conte de la lletera' de Xip Xap, 'Alquímia' de Mirat al Sharq i Ballet Monica Tello, 'Balla la vida' de Fuslat, 'Chicago free style' de Godots Teatre, 'Nit a l’hospital' d’Asseniors, 'Campaneta' de Petit Format, 'Don Quan Tanorio' d’AEM- Belles Arts Teatre, 'La nit de les nines' d’Arts Dansa i 'Família y trastos viejos...' de S.O.M D Teatre.
 
La reserva d’espectacles s’ha de realitzar a través del portal Apropa Cultura. Cada entitat pot registrar-se i 15 dies abans del període de sol·licitud d’espectacles rebran per correu electrònic una comunicació de l'oferta disponible d'espectacles. La reserva dels espectaclesi les places es poden fer mitjançant web, tot indicant al mateix temps les característiques de mobilitat del grup i la seva capacitat de fer silenci. Un cop feta la reserva, l'entitat té 8 dies per realitzar el pagament i formalitzar així la seva petició.
 
El tinent d'alcalde Josep Presseguer ha presidit la presentació del programa Apropa Cultura i hi han intervingut el director de l’Auditori, Joaquim Garrigosa; el director dels Serveis Territorials de Benestar Social, Joan Ramon Saura; la tinenta d'alcalde Montse Parra; la responsable de l'Apropa Cultura, Sonia Gainza; la directora de l'Auditori, Puri Terrado; i la directora del Teatre de l'Escorxador, Margarida Troguet.


Comentaris

envia el comentari