Catalunya Diari

Lleida es converteix en la seu del campionat estatal de Kpop

El grup de joves Dream Korea i el departament de Joventut de la Paeria organitzen aquest dissabte la Kpop Fest al Centre Cívic de Pardinyes.

Dream Korea

Grup de joves del grup Dream Korea | LleidaDiari.cat

Lleida acull aquest dissabte, 13 d'abril, el Kpop Fest, campionat estatal de Kpop que ja compta amb més de 80 persones inscrites i grups d'arreu de l'estat espanyol amb les mateixes inquietuds per aquest tipus de música. En aquest campionat, que es farà al Centre Cívic de Pardinyes de 16.00 a 20.00 hores, es podrà veure dansa en grup, individual i cant amb joves imitant els seus ídols coreans. El grup juvenil Dream Korea ha organitzat el Kpop Fest amb el departament de Joventut, Lleida Jove.

Fa uns mesos que el fenomen del Kpop ha arribat a Europa amb una gran allau de fans d'aquests grups a l'estat. A Lleida, Dream Korea organitza esdeveniments relacionats amb aquesta disciplina artística i hi ha moltes formacions de joves que hi participen.

El Kpop és l'abreviatura de pop coreà

El Kpop és l'abreviatura de pop coreà, melodies apegaloses, coreografies complicades, molts colors i molts diners en producció. Els grups de Kpop són grups de nois i/o noies coreans de nombrosos membres que canten i ballen cançons ben coordinats. Són grups prefabricats per la productora amb molta feina darrera, llargues hores d'assaigs, una bona imatge, etc. per llençar-los a l'estrellat. El departament de Joventut dona suport a les iniciatives juvenils perquè els joves puguin dur a terme els seus projectes i per fomentar espais positius de lleure saludable.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

L’Auditori de Lleida acull el concert de cambra ‘De Txaikovski a l’actualitat’

L'Auditori Municipal Enric Granados acollirà aquest divendres 12 d'abril, a les 20.30 hores, el concert de cambra del Haliř Trio conformat pel violinista lleidatà Eduardo García, la violoncel·lista Jana Podolská i el pianista txec Václav Mácha. Aquesta formació proposa un recorregut des del Trio de Txaikovski fins a obres contemporànies de Consuelo Diez Fernàndez i dels lleidatans Ramon Andreu i David Esterri.

El violinista lleidatà Eduardo García és un dels músics que al finalitzar els estudis del Conservatori de Música de Lleida va marxar a estudiar i a viure fora del país quan eren pocs els estudiants que es decidien a fer-ho. Amb el HaliřTrio interpretarà el Trio op.50 de Txaikovski, una de les grans obres de la música de cambra, que va ser tocada per primera vegada el 1882 en el Conservatori de Moscou per commemorar el primer aniversari de la mort del seu professor i amic Nikolai Rubinstein.

El concert s'emmarca dins de la programació de LaTemporada Lleida.El preu de les entrades és d'11€ la general i 9€ la reduïda. Tota la informació i venda d'entrades a la taquilla de l'Auditori i al web de LaTemporada.


Comentaris

envia el comentari