Catalunya Diari

La 10a edició del festival Interfado oferirà del 14 al 23 d'octubre tres concerts a Lleida, i un a la Seu

El reconegut artista Raul Marques obrirà el certamen i presentarà a Catalunya el seu nou àlbum 'New Lisbon, Arizona'

El Festival Internacional de Fado de Catalunya, l'Interfado, celebrarà la 10a edició del 14 al 23 d'octubre amb tres concerts a Lleida, i un a la Seu d'Urgell. El certamen, que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà i l'Ajuntament de Lleida, comptarà enguany amb les actuacions d'artistes portuguesos residents a Porto, Lisboa i Madrid.

El reconegut artista Raul Marques obrirà el festival el dia 15 i presentarà en exclusiva a Catalunya el seu nou àlbum, 'New Lisbon, Arizona', al Cafè del Teatre de Lleida. El dissabte 16 el públic podrà gaudir a l'Espai Orfeó de l'actuació de la cantant Ana Roque. Fado Em Trio clourà el festival amb dos concerts, un el divendres 22 a la sala Sant Domènec de la Seu, i altre l'endemà al Cafè del Teatre de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'artista portguès Raul Marques obrirà l'Interfado al Cafè del Teatre de Lleida el divendres 15 d'octubres a les 22 hores. Presentarà a Catalunya 'New Lisbon, Arizona'. Amb un estil que es mou entre el fado i la cançó d'autor, en el nou disc de Marques es pot sentir també la influència de la musicalitat mexicana i de la meridional americana. Es va gravar a Tucson (Estats Units), i el productor, Sergio Mendoza, és americà d'origen mexicà.

Pla obert de la presentació del 10è festival Interfado, amb la directora del certamen, Carolina Blàvia
La 10a edició del festival Interfado oferirà del 14 al 23 d'octubre tres concerts a Lleida, i un a la Seu d'Urgell | LleidaDiari.cat

 

L'Espai Orfeó

La cantant portuguesa Ana Roque, acompanyada de la guitarra de João David Almeida amb qui forma el grup 'Fado Inverso', conviden al violoncel a Susana Castro Santos. Actuaran a l'Espai Orfeó el dissabte 16 a les 20 hores.

Fado Em Trio, format per Flora Miranda a la veu, Bernardo Soares al piano i Ricardo Casaleiro al vibràfon i percussió, oferiran a l'Interfado un espectacle únic en el qual la música sense barreres ni fronteres és l'objectiu que pretenen assolir els tres artistes en el seu projecte. La formació actuarà a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, el divendres 22 a les 21 hores, i al Cafè del Teatre de Lleida, el dissabte 23 d'octubre a les 22 hores).

 

L'oferta gastronòmica

L'oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival seguirà present a l'edició d'enguany, tot i que, atès el protocol sanitari per la covid-19, no tindrà lloc a les sales de concerts. Enguany, s'ha organitzat un taller de cuina portuguesa a la Sala Sunka, el dijous 14 d'octubre a les 18.30 hores).

El Festival Interfado està organitzat per la Fundació Orfeó Lleidatà i l'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i Supermercats Plusfresc, i sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia.


Comentaris

envia el comentari