Catalunya Diari

Lleida celebra aquest dissabte els Tres Tombs

Lleida celebra aquest dissabte els Tres Tombs| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida (Arxiu)

 

Lleida celebra aquest dissabte la popular Cavalcada de Sant Antoni Abad. Les carrosses, els carros i les cavalleries desfilaran pel centre de la ciutat en motiu d'aquesta tradicional festivitat.

Aquesta celebració obligarà a realitzar diversos desviaments del trànsit. Les recomanacions que destaquen des de la Guàrdia Urbana són especialment entre les 12.00 i les 13.30 hores, quan s'haurà d’evitar circular per l’avinguda Balmes, la Rambla d’Aragó i l’avinguda Catalunya. Els autobusos de les línies que circulen per la Rambla d’Aragó i Balmes seran desviats en aquest horari.
 
L'itinerari de la cavalcada serà: Nacional 230 - Cooperativa Agrícola Pràctica (Inici),
Alcalde Porqueres, Corts Catalanes, Príncep de Viana, Av Sant Ruf, Anselm Clavé, Rambla Ferran, Av Blondel, Av Catalunya, Rambla d’Aragó, Pça Cervantes, Balmes - Creu dels Tres Tombs (final).
 
La comitiva de carrosses es formarà a l’interior del recinte de la Cooperativa Agrícola Pràctica. Un cop conformada, iniciarà una marxa lenta per l’itinerari descrit anteriorment fins arribar a l’Av Blondel, on s’aturarà i esperarà la sortida de les autoritats de la celebració religiosa que tindrà lloc a l’església de la Sang, les quals assistiran a la benedicció dels participants en la Cavalcada. Un cop beneïdes les carrosses, aquestes iniciaran de nou la marxa en direcció a la Creu dels Tres Tombs, on faran les tres voltes de rigor al monument abans de retornar de nou als seus llocs d’origen.
 
Els talls de trànsit previstos són els següents:
Es donarà preferència de pas a la Comitiva de carrosses en el seu pas pel recorregut. Això comportarà talls de trànsit breus i puntuals en la major part de l’itinerari al pas de la mateixa.
- Es tallarà el trànsit a l’Av Blondel fins a la finalització de les benediccions.
- Si l’acte transcorre sobre l’horari previst, al voltant de les 12.00 hores es tallarà el trànsit del carrer Balmes i Rambla d’Aragó, entre la Pça Ricard Vinyes i el carrer Lluis Companys per a garantir l’arribada, la realització dels tres tombs i la sortida de la comitiva del carrer Balmes.
- Està previst normalitzar la circulació d’aquest eix viari al voltant de les 13.30 hores.
 
Recomanacions:
- Si no resulta imprescindible, es recomana no circular amb el vehicle particular per l’eix central de la ciutat composat pels carrers Balmes, Rambla d’Aragó i Av Catalunya entre les 12.00 i les 13.30 hores. Una bona alternativa per a realitzar el trajecte entre la Zona Alta i el centre de la ciutat en aquest tram horari seran el Pg. Ronda, l’Av Princep de Viana i el c. Anselm Clavé.
- Els autobusos de les línies que hi circulen per l’itinerari de Cavalcada no seran desviats a excepció dels que ho facin per la Rambla d’Aragó i Balmes entre les 12.00 i les 13.30 hores.
- Ateneu les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana en els punts de desviament.


Comentaris

envia el comentari