Catalunya Diari

Lleida celebra la Diada de la Cultura Popular i Tradicional

Lleida celebra la Diada de la Cultura Popular i Tradicional| Redacció - Fotografia: Laura Biela / Ajuntament de Lleida

 

Lleida ha viscut aquest dissabte la Diada de la Cultura Popular i Tradicional, que s’ha concentrat al Pati de les Comèdies i a la plaça de la Catedral. Les diferents entitats lleidatanes han sortit al carrer per fer exhibicions i mostrar a la ciutadania la riquesa cultural i tradicional amb què compta la ciutat. 

El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde, Montse Parra, han assistit als actes que s’han fet a la tarda i han convidat els lleidatans a descobrir les moltes representacions culturals que s’hi han donat cita a la diada. 
 
Al matí s’han fet els tallers 'Fem Ballar els Gegants!', de l’Aula de Sons de Lleida i Gegants de la Paeria, i de Construcció de Fanalets, i els jocs: 'Sigues dansaire per un dia', joc del trencaclosques i tres en línia. El Grup Sardanista Montserrat ha ofert un curs ràpid de sardanes i de punts lliures i també hi ha hagut màscares dels Capgrossos.
 
Durant la tarda s’ha concentrat el gruix d’activitats amb els Castellers de Lleida, un taller de construcció de fanalets, s’han repetit els jocs del matí i altres com Barretina Gegants, jocs de la corda o de cadires, que ha preparat l’Esbart d’Arrels, entitat que ha fet una mostra de dansa. Els Bastoners del Pla de l’Aigua han mostrat el seu ball i l’Esbart Dansaire Sícoris ha ensenyat com es fabriquen cavallets. El Grup Sardanista Montserrat, amb l’exhibició de colles, i l’exhibició dels tallers del ball de cavallets de l’Esbart Dansaire Sícoris 'Ballet Ciutat de Lleida' han encarat la recta final. La jornada ha acabat amb el ball folk amb la Diatònica, Ballades a la plaça.
 
Paral·lelament s’ha fet la Fira d’Entitats, que durant tot el dia s’han donat a conèixer. Les parades han estat:
- Grup Sardanista Montserrat
- Projecte 'Muda't per Festa Major!'
- Patronat del Corpus
- Grup Cultural Garrigues
- Dimonis dels Trons
- Grup de Recerca de Cultura Popular de Ponent
- Agrupació Ilerdenca de Pessebristes
- Esbart Dansaire Sícoris- Ballet Ciutat de Lleida
- Castellers de Lleida
- Associació de la Festa de Moros i Cristians


Comentaris

envia el comentari