Catalunya Diari

Lleida celebra la Diada del Corpus

Lleida celebra la Diada del Corpus| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida ha celebrat aquest diumenge la Diada del Corpus. Centenars de lleidatans han assistit a la missa que el bisbe de Lleida, Joan Piris, ha oficiat a la Catedral Nova, i a la posterior processó de Corpus. 

El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde Montse Parra i dels regidors Paco Cerdà i M. José Horcajada, ha participat en els actes d’aquesta diada, en què s’uneixen la cultura religiosa amb la popular. En la litúrgia han estat presents els nens i les nenes de les diferents parròquies de Lleida que han rebut la primera comunió aquesta any.
 
Després de la Missa, s’ha fet la processó, presidida per la Santa Custodia. El seguici ha sortit de la Catedral i ha arribat fins a la plaça de Sant Joan on el bisbe ha fet la benedicció a tots els presents, amb el Santíssim.
 
El recorregut s’ha fet per l’Eix engalanat amb les catifes de flors i serradures i farines de colors. Els elements de cultura popular del Patronat del Corpus han obert camí i han fet els seus balls. Al matí també ho han fet a la plaça de la Paeria. L’Àliga de Lleida ha estat la primera en actuar, sent l’únic dia de l’any que surt del Palau de la Paeria, seguida del Lleó de Lleida, que té el seu propi ball, del mestre creador i música Jordi Fàbregas. Cada element va acompanyat dels estendards i els portadors. Seguint la dinàmica dels darrers anys per renovar i millorar el Seguici del Corpus, l’Agrupació de Portadors del Lleó de Lleida ha estrenat nou penó que a partir d’aquest diumenge l’acompanyarà en les sortides. S’hi han afegit els Cavallets, en el seu desè aniversari, i els gegants de Corpus i del Grup Cultural Garrigues. Els gegants convidats en la diada d’enguany  han estat els de Sant Jaume de Barcelona, que han acompanyat l’Anastasi i la Blanca, i l’Arnau i l’Elisenda. La tinent d’alcalde Montse Parra ha agraït al Patronat del Corpus el seu interès per mantenir aquests actes tradicionals a la ciutat i per fer-ne partícip la ciutadania.


Comentaris

envia el comentari