Catalunya Diari

Lleida celebra l'últim 'Templer per un dia' de la temporada

La visita dinamitzada al Castell de Gardeny es farà aquest diumenge, dia 11 de juny, a les 12.00 hores

'Templer per un dia' inicia la temporada de tardor | Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Turisme de Lleida ha organitzat per aquest diumenge la que és l’última sessió de 'Templer per un dia' de la temporada. Adreçada a un públic més familiar, és una visita dinamitzada per als qui vulguin sentir-se com un templer del segle XIII. Durant el recorregut, s’explica com s’organitzava la Comanda Templera de Gardeny i com era el dia a dia d’aquesta comunitat. Les places són limitades pel que, per participar en aquesta activitat, es recomana inscriure’s prèviament a Turisme de Lleida. L’inici de la visita és a les 12.00 hores i el preu, 5 euros –és gratuït per als menors de 12 anys-. L’activitat, que s’ha programat els segons diumenges de cada mes, està tenint una molt bona acollida. Per donar-li continuïtat, passarà a ser nocturna a l’estiu.

El Centre d’Interpretació de l’Orde del Temple, ubicat al recinte de Gardeny, compleix 10 anys. És un espai singular que ofereix al visitant un apassionant viatge a una de les comunitats religioses més interessants i controvertides. El conjunt del Castell permet retrocedir vuit segles i submergir-se en plena era templera, alhora que trepitjar i veure les estances i espais que els anomenats soldats de Crist habitaven quan la casa templera de Gardeny era un dels centres neuràlgics i de poder del Temple a la Corona d’Aragó. Durant la segona meitat del segle XII, l'Orde del Temple va alçar un complex conventual a l'estratègic turó de Gardeny. L'elevació va rebre la visita de brillants estrategs, com el mateix Juli Cèsar, qui es va enfrontar amb els pompeians Afrani i Petreu, instal·lats a Ilerda l'any 49 aC. Durant els segles XVII i XVIII, l'antic recinte medieval va ser ampliat i transformat en un nou fortí militar, el disseny del qual respondria a les noves necessitats defensives que va suposar la introducció de l'artilleria: muralles flanquejades per baluards i rodejades d'amplis espais, fosses i murs de contenció. La imatge actual d'aquest conjunt monumental correspon a les restes del que va ser una imponent fortalesa.

El preu de l’entrada és de 2,60 euros i inclou entrada i audioguia. L’accés és gratuït per a infants fins a 12 anys. L’horari és dissabte i diumenge, de 10.00 a 13.30 hores. Es pot pujar amb el Bus Turístic, que inclou l’entrada gratuïta amb motiu del 10è aniversari del Centre. Per a més informació i les inscripcions s’ha de trucar al telèfon 973700319 o escriure a infoturisme@paeria.cat.


Comentaris

envia el comentari