Catalunya Diari

Lleida celebra una nova edició de la Diada de la Cultura Popular i Tradicional

Lleida celebra una nova edició de la Diada de la Cultura Popular i Tradicional| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida viurà aquest dissabte, a partir de les 11.00 hores, una nova edició de la Diada de la Cultura Popular i Tradicional, on diverses entitats i associacions culturals de la ciutat realitzaran tallers culturals i activitats de cultura popular a la Plaça de la Catedral. 

La Casa dels Gegants romandrà oberta tot el cap de setmana amb motiu d’aquesta efemèride, que pretén apropar de forma distesa les colles i entitats de cultura popular i tradicional a tota la ciutadania.
 
Entre els tallers que s’hi portaran a terme destaca un de construcció de fanalets, un altre de pintura, una mostra de ball de bastons, balls de cavallets, un taller sobre el ball de la moixiganga i un de creació de màscares. El Marraco també hi serà present en el decurs de la Diada.
 
La Diada comptarà amb la participació de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, l’Esbart Dansaire Sícoris – Ballet Ciutat de Lleida, els Amics dels Gegants de Lleida i Lo Marraco, els Bastoners del Pla de l’Aigua, el Grup Cultural Garrigues, el Patronat del Corpus de Lleida, la Festa de Moros i Cristians, els Capgrossos, La Moixiganga, els Gegants de Lleida, l’Aula de Sons de Lleida i l’Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix.
 
Cal recordar que recentment l’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa recentment el web www.festeslleida.cat, un espai que aplega tot tipus d’informació sobre les manifestacions culturals més tradicionals i populars de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari